Sporten in een rolstoel

29/01/2015

Brede school school 011de Kraal, waaronder de Oeboentoe en de Kawama, kreeg woensdag 28 februari bezoek van het landelijke voorlichtingsproject (S)cool on Wheels. Een project mede mogelijk gemaakt door het Fonds Gehandicaptensport en de Rabobank Waterland en Omstreken. Enkele groepen mochten zelf ervaren hoe het is om te sporten als je in een rolstoel zit.

Het project bestond uit een theoriegedeelte in de klas waar de kinderen filmpjes bekeken over het dagelijks leven van mensen met een handicap. Er konden ook vragen gesteld worden aan de leraar van (S)cool on Wheels, die zelf een lichamelijke handicap heeft. Zij leerden welke sporten met een handicap mogelijk zijn en hoe belangrijk het is voor iedereen om te kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan!

Goalbal
Bij een sportclinic tijdens de gymles leerden de kinderen op speelse wijze welke topprestaties mensen met een handicap moeten leveren om deel te nemen aan het dagelijks leven en hoe het is om te sporten met een beperking. De lessen bestonden uit rolstoelbasketbal en goalbal, een sport voor mensen met een visuele handicap.

Redactielid Denise Keizer van de wijkkrant Weidevenne zit zelf in een rolstoel en vond het bijzonder om een keer niet de enige te zijn. Denise:” Ik vond het erg leuk om dit een keer mee te maken. De kinderen vonden het erg moeilijk om te sporten in een rolstoel. Eén meisje kreeg zelfs de slappe lach en zei dit zeker nooit meer te doen! Wat ik heel bijzonder vond, was dat een jongen uit zijn rolstoel viel en vervolgens probeerde om zonder beenkracht terug te komen in de stoel. Dit lukt hem op geen enkele manier en uiteindelijk gaf hij het op. Ook was het erg moeilijk voor de leerlingen om met een blinddoek op een bal te vangen op geluid. Maar een lol dat ze hadden!”

school 012

school 007    school 009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *