Sporten in kerstvakantie met Purvak

30/12/2022

Maandag 2 januari begint de sportieve PurVak in de kerstvakantie. Deze is een dag langer dan de gebruikelijke week, met zaterdag 7 januari 2023 in sporthal De Beuk een speciale Reünie en Jubileum PurVak dag. Meedoen in de sportzalen is gratis, voor het zwembad betaalt men echter de gebruikelijke toegangsprijs. De PurVak is er om vooral kinderen en jongeren in schoolvakanties sportieve en creatieve ontspanning te bieden.

Spurd, Clup Welzijn, Cultuurhuis Waterland en H2O Esports Campus zijn klaar voor duizenden blije kinderen die zich sportief en creatief komen vermaken in de kerstvakantie. Tijdens deze week zijn er in de sportzalen in Purmerend en Beemster sport- en spelactiviteiten. Elke middag zijn er sportieve speelactiviteiten in het sportbad van het Leeghwaterbad. De programma’s met activiteiten, locaties en openingstijden van de vier organisaties zijn te vinden op www.purvak.nl.

De Kraal
Voor kinderen vanaf vier tot en met twaalf jaar zijn er naast de sport- en spelmaterialen, waaronder meestal een springkussen, wisselende activiteiten zoals stormbanen, nerf battle, boksbal, hang je rijk, hindernisbanen, rolstoelsporten en veel meer. De sportzalen van de PurVak in de kerstvakantie zijn in Overwhere Karekiet, in Purmer-Noord Zuivelpad, in Weidevenne De Kraal, in Purmer-Zuid sporthal De Vaart, in Middenbeemster De Blauwe Morgenster en in Zuidoostbeemster De Bloeiende Perelaar.

PeuterPurVak
Voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar is er elke ochtend iets te doen in sportzaal Zwanebloem in de Gors. Ook is er ’s ochtends en ’s middags PeuterPurVak in de kleine sportzaal van De Kraal in Weidevenne. De avonden van maandag 2 tot en met donderdag 5 januari zijn er uitdagende, sportieve activiteiten voor jongeren vanaf dertien jaar. Woensdag geeft Bert Kops een clinic kickboksen. Voor deze leeftijdsgroep is in de Purmer-Zuid sporthal De Vaart open vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur.

Voor volwassenen
Na het succes in de afgelopen herfstvakantie zijn er ook tijdens deze PurVak voor volwassenen diverse activiteiten, zoals apenkooien, trefbal, tikkertje en veel meer. Voor hen is sportzaal Gangeslaan in Weidevenne woensdag open vanaf 19.30 uur tot 21.00 uur.

Jubileum en Reünie
Deze kerstvakantie bestaat de PurVak vijftig jaar. Spurd besteedt extra aandacht aan deze verjaardag. Zaterdag 7 januari is er in sporthal De Beuk voor jong en oud Jubileum en Reünie. Voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar vanaf 10.30 tot 12.30 uur en van 4 tot en met 12 jaar en vanaf 13+ jaar vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur. De Reünie is van 14.00 uur tot 15.30 uur in het sportcafé van sporthal De Beuk. Samen wordt dan teruggeblikt op de PurVak onder het genot van een hapje en drankje. Voor deze Reünie kan iedereen zich gratis aanmelden via www.spurd.nl/purvak50jaar.

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner