Sporthal De Beuk geopend

24/09/2017

De oude Beukenkamp was een begrip in Purmerend en omstreken. In 1974 werd de hal door de gemeente gebouwd om in de groeiende stad aan de toenemende vraag naar (sport)zaalruimte te voldoen. De hal werd vernoemd naar toenmalig wethouder van onderwijs en sportzaken Cornelis Beukenkamp. Nu, 43 jaar later, heeft Purmerend een nieuwe sporthal. Op woensdag 26 oktober 2016 sloeg wethouder Roald Helm de officiële feestpaal en op zaterdag 23 september 2017 opende hij onder grote belangstelling de moderne sporthal. Helm: “Sport is van groot maatschappelijk belang voor de stad, en met deze nieuwe sporthal zetten we Purmerend nog meer op de kaart.”

Na het officiële gedeelte werd de naam De Beuk aan de gevel onthuld en nam de voorzitter van Spurd op de grote trap de sleutel van de nieuwe sporthal in ontvangst. Hierna gingen de deuren van De Beuk open en konden belangstellenden een kijkje nemen in de nieuwe sportaccommodatie terwijl tal van verenigingen demonstraties verzorgden. 

Voor de naam van de nieuwe sporthal was een wedstrijd uitgeschreven en de zes inzenders van de winnende naam De Beuk werden in het zonnetje gezet met een bos bloemen en een verrassingspakket. Onder hen ook Piet Jonker, redacteur/fotograaf van www.weidevenner.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *