Sportpenning en oorkonde voor Hendrik Koppe

06/02/2024

Als Hendrik Koppe op vrijdagavond een groep enthousiaste leerlingen les geeft in Budo centrum Waterland aan de Mercuriusweg, stapt opeens wethouder Mario Hegger binnen. Niet in judopak ‘want dan gooit Hendrik mij natuurlijk even in alle standen door de zaal’. Even gezellig bijpraten is ook niet aan de orde, want omgeven door de jonge kampioenen van de toekomst wordt Hendrik officieel gehuldigd met een oorkonde en sportpenning voor zijn prestaties op het Europees- en Wereldkampioenschap.

Op het WK judo voor veteranen in Abu Dhabi wordt de Hendrik voor de twaalfde keer wereldkampioen in de klasse M7 (61-64 jaar)/+100 kilogram en eerder werd hij ook al voor de tiende keer Europees kampioen. Hegger: “Wij geven als college de sporttalenten en topsporters graag een gezicht en structureel een podium na het bereiken van een topprestatie. In huize Koppe moet binnenkort waarschijnlijk een extra kamer worden ingericht voor alle door Hendrik gewonnen prijzen.”

Complete sport
In 2010 wordt Hendrik Sportman van het jaar in Purmerend, ontvangt de Oeuvre Sportprijs in 2018 en krijgt in 2019 de Zilveren Waarderingsspeld opgespeld door burgemeester Don Bijl. Hendrik is al judoka sinds zijn zesde levensjaar en traint vijf á zes keer in de week bij Kodokan in Purmerend om zijn lichaam in conditie te houden. Aan stoppen denkt hij nog niet. “Ik vind deze sport nog steeds erg mooi, het is niet alleen het fysieke man tot man gevecht. Judo is een complete sport, een combinatie van fysiek, beheersing, techniek en respect voor je tegenstander.”                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *