Spurd Doortrappen FietsEvent voor zestigplussers

05/05/2022

Voor de tweede keer is er Doortrappen FietsEvent van Spurd op vrijdag 13 mei op het terrein van de IJs en Inline-Skateclub in Purmerend. Tijdens het gratis toegankelijk evenement is weer veel te zien en te leren over het fietsen op oudere leeftijd en over verschillende soorten fietsen. Er is een actief en informatief programma samengesteld vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur. Wethouders Harry Rotgans van Ouderen- en Gezondheidszorg en Mario Hegger van Sport zijn aanwezig bij de opening.

Manager Sport, Bewegen en Gezonde Leefstijl van Spurd Johan Ram: “Fietsen is gezond bewegen, bevordert zelfstandigheid en is leuk. Wie verantwoord blijft fietsen, komt zelfstandig nog eens ergens en fietsen met anderen is ook samen plezier hebben.” Verschillende organisaties geven doorlopend presentaties en demonstraties. Deskundigen van het loket WMO vertellen over hulpmiddelen en financiële ondersteuning voor de fiets om langer zelfstandig te kunnen functioneren. Tijdens het FietsEvent is een gratis orentest mogelijk en Fysiotherapeuten voor Purmerend beoordelen met een quick scan de fietsvaardigheid.  Wie de quick scan doet krijg meteen een aantal handige tips voor fietsvaardigheid en een gratis fietsspiegel inclusief gratis montage.

Fietsparcours
Fietsspecialist Piet de Jongh toont de nieuwste elektrische fietsmodellen en fietsaccessoires en geeft tips over de keuze van een (elektrische) fiets. Medipoint laat met verschillende fietsmodellen mensen ervaren hoe een aangepaste fiets kan helpen bij het Doortrappen. Er is een fietsparcours op het terrein om de behendigheid te testen en bezoekers krijgen tips hoe het beste om te gaan in bepaalde situaties of met obstakels.

Koffie en thee
Om 13.30 uur start een fietstour van ongeveer twintig kilometer vanaf het terrein. Meedoen is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht via info@spurd.nl en kan tot donderdag 12 mei. Het terrein van de IJs en Inline-Skateclub Purmerend is te vinden aan Trimpad 10 in Wheermolen.  Voor rustmomenten en ontmoeting is er koffie en thee te koop

Spurd organiseert deze activiteit in samenwerking met  De Jongh Fietsspecialist, Oorwerk, Fysiotherapeuten voor Purmerend, loket WMO van de gemeente Purmerend, Medipoint en IJs-en Inline Skateclub Purmerend.

Bekijk hier de video van Spurd of dit evenement.

 

 

 

 

 

2 comments

 1. Henk oostindier schreef:

  Ik geef me graag op voor vrijdag 13 mee te fietsen. Ik kom met me eigen fiets.

  1. Conny Dijkstra schreef:

   U moet zich opgeven bij Spurd. De gegevens staan in het artikel.
   Veel fietsplezier,
   De redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *