Spurd organiseert Sport’ín en valpreventie

20/05/2024

Zaterdag 25 mei is de opening van het sportfestival in en bij De Beuk. Meer dan dertig sportaanbieders laten belangstellenden tijdens Sport’in 2024 met demonstraties en proeflessen gratis kennismaken met de sport of sporten die zij aanbieden. Het is een gratis toegankelijk evenement met diverse sportieve activiteiten om te bekijken of te ervaren door mee te doen. Tijdens Sport’in 2024 kunnen bezoekers gedurende ruim een week bij 31 sportorganisaties gratis en vrijblijvend kennismaken met sporten in Purmerend en Beemster.

Het programma van Sport’in 2024 inclusief de opening en de meer dan tweehonderd sportieve activiteiten van de deelnemende sportorganisaties en de sportbeurs staat sinds vrijdag 17 mei op de website van Spurd. Er zijn tussen 13.30 tot 15.00 uur diverse uitdagende en verrassende sportieve activiteiten: atletiek, LudoSport, aikido, dansen, skeeleren, freerunning, VR trefbal en rolstoelbasketbal. Wethouder Sport Mario Hegger verricht om 14.00 uur de officiële aftrap van het sportfestival.

Zaterdag 1 juni is er in winkelcentrum Makado (Wheermolen) een gratis toegankelijke sportbeurs met meer dan tien deelnemende sportorganisaties. Iedereen is welkom bij de opening, een van de vele activiteiten en de sportbeurs van Sport’in 2024.

Valpreventie
Op 6 juni is er een gratis bijeenkomst over valrisico’s voor zestigplussers met aandacht voor training om balansverstoring te voorkomen of op te vangen. Aansluitend start donderdag 13 juni – een week na de informatiebijeenkomst – de reeks van tien wekelijkse trainingen. Deze training is voor mensen vanaf zestig jaar die door balansverstoring meer moeite hebben met lopen, valangst hebben of al eens zijn gevallen.

Triton
De gratis informatiebijeenkomst en de trainingen zijn in wijkplein Where in gebouw Triton vlakbij winkelcentrum Makado en NS-station Purmerend Overwhere. Deze bijeenkomst is donderdag 6 juni van 13.00 uur tot 14.00 uur. Aanmelden voor het bijwonen van de gratis informatiebijeenkomst is noodzakelijk. De tien trainingsuren kost € 50,00 per persoon. Donderdag 13 juni is de eerste en donderdag 15 augustus en de laatste.

Aanmelden
De training is steeds van 13.00 tot 14.30 uur. Het is mogelijk mee te doen aan de trainingen zonder de informatiebijeenkomst te hebben bijgewoond. Net als voor de informatiebijeenkomst is aanmelden voor de tien trainingen noodzakelijk en kan tot en met dinsdag 4 juni 2024 via het aanmeldingsformulier op www.spurd.nl/cursussen/senioren, met een e-mail naar info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100.

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *