Spurd-Winterwandelingen voor senioren van start

11/11/2022

Donderdagmiddag 15 december is de Kaasmarkt het startpunt van verschillende Spurd-Winterwandelingen voor senioren. Er zijn vier afstanden om te wandelen: 2,5, vijf, tien en vijftien kilometer. De gekozen route kan men individueel of als groepje lopen. De wandelroutes gaan door bekende en minder bekende delen van Purmerend en de drie langste wandelroutes ook door Zuidoostbeemster. De Winterwandelingen 2021 waren met ruim honderd wandelaars een succesvolle activiteit.

Spurd biedt senioren voor donderdag 15 december keuze uit vier mooie wandelroutes. De route van 2,5 kilometer leidt de wandelaars door het centrum van Purmerend en is vooral geschikt voor wandelaars die afhankelijk zijn van een loophulpmiddel zoals een rollator. De overige drie wandelroutes gaan door Overwhere en Zuidoostbeemster. Onderweg is er muziek en krijgen de wandelaars lekkere hapjes en drankjes aangeboden. Inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten Wij Allemaal aan de Burgemeester Kooimanweg is voor de wandelaars van de afstanden vijf, tien en vijftien kilometer een zogenoemd stoppunt. Tijdens de wandeling ontvangen de deelnemers vrijblijvend informatie over sportief bewegen, zoals de QR-Fit route met verschillende niveaus fitnessoefeningen. De wandelingen zijn ook een doorlopende gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten.

Op tijd aanmelden
Spurd wil in verband met de organisatie vooraf weten hoeveel wandelaars er komen, daarom is aanmelden verplicht. Aanmelden is mogelijk door voor dinsdag 13 december een e-mail te sturen naar info@spurd.nl  met vermelding van naam, e-mailadres en de gekozen wandelafstand. Maximaal 150 senioren kunnen een van de vier routes wandelen, daarom adviseert Spurd om ze snel mogelijk aan te melden.|

Attentie in kerstsfeer
De wandelingen beginnen op de Kaasmarkt in Purmerend. De starttijd van de verschillende wandelingen is tussen 13.00 en 14.30 uur. De wandelaars ontvangen via e-mail de starttijd. Bij het startpunt betaalt men voor deelname € 2,50 en ontvangt een uitgeschreven route met plattegrond. Overigens ziet Spurd begeleiders van wandelaars als deelnemers, zij betalen ook voor deelname. Betaling doet men voor de start van de wandeling op de Kaasmarkt, per PIN of contant. Alle wandelaars ontvangen na het uitlopen van de gekozen wandelroute een attentie in kerstsfeer.

Voor vragen over de Spurd-Winterwandelingen kunt u een e-mail sturen naar info@spurd.nl  of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 15.30 uur bellen met 0299-418100.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *