Stadspromotor Dick Blokker vertelt het de Zeeuwen

04/12/2020

Dick Blokker is een niet in Purmerend geboren echte Purmerender. Hij komt ter wereld in Alkmaar, maar veel Purmerenders kennen hem van de Westerstaat, waar vader een boterhandel heeft met de grote letters Weesper Kluit op de gevel. Dick is gepensioneerd, maar dat wil niet zeggen dat hij achter de geraniums zit, verre van dat. Een van zijn activiteiten is Stadsgids bij het Gilde Purmerend en Omstreken en op dinsdag 1 december hangt opeens Omroep Zeeland aan de telefoon. Of Dick even een indruk kan geven voor een bezoek aan Purmerend.

Als stadsgids neemt Dick bezoekers van buiten, maar ook Purmerenders, mee door in de stad en geeft uitleg over interessante panden, plekken en bewoners. Op dit moment zijn de stadswandelingen opgeschort vanwege de coronabeperkingen, maar dinsdag mocht Dick de luisteraars van de Zeeuwse omroep een indruk geven van wat er in Purmerend te zien is.

Drijvende kracht
De presentatrice van het radioprogramma gaf een voorzetje met illusionist Hans Klok als bekende Purmerender, maar Dick schakelde meteen door naar de bekende architecten Jan Stuyt, Jacob Oud en Mart Stam, van wie bronzen plaquettes aan de gevel van het oude stadhuis aan de Kaasmarkt prijken. Dick is ook de drijvende kracht achter het realiseren van deze plaquettes. Ook op sportief gebied doet Purmerend mee als onder andere voormalige woonplaats van de voetballende broertjes Koeman.

Het Uiltje
Eerder gaf Dick al een kijkje op Purmerend in het tv programma Nieuwsuur en daarnaast is hij de man achter het uitbrengen van boeken over de stad en bewoners. Tijdens de Landelijke Gildewandeling in 2019 wordt Dick verrast met de Gildeprijs ‘Het Uiltje’ voor zijn tomeloze inzet voor vele activiteiten. Nu weten ook de Zeeuwen, dankzij stadspromotor Dick Blokker,  dat er in Purmerend zeker iets te beleven is.  

Klik op de link voor het interview:

https://audiomack.com/goedemorgenzeeland/song/gids-dick-over-purmerend

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *