Start Mozaïekproject Semurusplein

08/06/2012

Monique Klaasen aan het werk met de voorbereidingen

Eindelijk is het zover. De start van het tweede mozaïekproject in Weidevenne. Na het succes van de mozaïekbankjes bij Columbuzz kunnen de bewoners weer aan de slag.

Op dinsdag 5 juni werd door de uitvoerder van de gemeente Purmerend de zandbak verwijderd en het vervuilde zand opgeruimd. Van de twintig zandbakelementen bleven er elf staan. Deze elementen zijn schoongemaakt waarna Frank, van aannemersbedrijf Braak Beemster, een zeecontainer plaatste zodat er droog gewerkt kan worden. Initiatiefneemster Monique Klaasen zal eerst de vormen op de elementen gaan tekenen, en dan gaat het mozaïeken echt van start.  De vele zakken met steentjes zijn al binnen, en ook het gereedschap ligt al klaar.

Voor en door bewoners

Monique:” We zullen naar verwachting zo’n drie maanden op dinsdag en donderdag gaan mozaïeken.  De bewoners kunnen elkaar beter  leren kennen tijdens het mozaïeken en werken mee om een fijne,  mooie en gezamenlijke plek voor de buurtkinderen te realiseren. Tijdens dit project kunnen we ook bespreken welke activiteiten er georganiseerd kunnen worden op het plein om de kinderen, maar ook de bewoners van deze buurt wat dichter tot elkaar te brengen.”

Het mozaïekproject is mogelijk gemaakt door de gemeente Purmerend, het Oranjefonds, het Coöperatiefonds van de Rabobank Waterland en Omstreken en de wijkkerngroep Weidevenne.

Wilt u ook meedoen? Neem dan contact op met Marianne Klein van Clup Welzijn, via m.klein@clup.nl. Maar gewoon langskomen kan natuurlijk ook. U bent van harte welkom.

Houdt de website in de gaten voor de voortgang en foto´s van het project.

 

 

2 comments

  1. ria schreef:

    Heel veel mozaiek plezier.

  2. joke van gerwen schreef:

    ik wens Moniek en alle andere enthousiaste mozaiekers heel veel succes en vooral erg veel plezier. grt Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *