Start project Wereldmuziek bij o.b.s. de Koempoelan

28/03/2011

Leerlingen van o.b.s.Koempoelan bij de workshop van emmerNemmer

Maandag  28 maart was de start van het project Wereldmuziek op de o.b.s. de Koempoelan aan de Gangeslaan. De hele school gaat in dit project aan de slag met allerlei soorten muziek uit verschillende landen en werelddelen. Er worden zelf muziekinstrumenten gemaakt, dansen geleerd en er is een bezoek aan de muziekschool.

Groepen 5 en 6 houden zich bezig met muziek en dans uit Australië, groepen 3,4 met Zuid-Amerika en groepen 7,8 met invloeden van muziek uit de sixties, seventies en eighties. De kleuters leren over muziek in landen van Europa.

Workshop

Er werd maandagmorgen gestart met een workshops voor alle kinderen gegeven door EmmerNemmer. Dit zijn twee muzikanten die met de kinderen aan de slag gingen door het trommelen met stokken op emmers. Het was niet makkelijk om iedereen tegelijk het zelfde ritme te laten slaan. Ook de waarschuwing om de stokken niet boven je neus te houden was niet overbodig. Maar de leerlingen waren zo geboeid door het trommelen dat ze deze aanwijzingen zonder problemen opvolgden.

Aan het eind van de dag lieten alle kinderen op het schoolplein van de Koempoelan horen en zien dat zij nu konden trommelen.  Alle kinderen hadden zelf een emmer en stokjes of pollepels meegenomen.

Het project wordt op 20 april, van 16.30 tot 19.30 uur  afgesloten met een groot festival.

Buurtgenoten zijn van harte welkom, dus zet het vast in uw agenda.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Wat is emmerNemmer?

EmmerNemmer zijn Ruud de Munk en Martin van der Honing.

Kort gezegd “een drumact op emmers, vaten, pannen, flessen met een vleugje symfonische rock!”. Ritmes en melodieën worden vaak gedeeld samen met het kijkende publiek, want die hebben de mogelijkheid samen te spelen met emmerNemmer. Scholen zijn de laatste tijd helemaal gek van emmerNemmer om de kinderen van jong tot oud te vermaken met percussie op emmertjes en ze iets mee te geven in de vorm van ritmeherkenning, melodieherkenning en volumebeheersing.

Nog steeds zijn emmerNemmer aan het verbeteren en groeien ze. Met veel enthousiasme en gevoel spelen de heren hun eigen geschreven nummers op emmers, puur gericht op symfonische rock en in combinatie af en toe met synthesizers, dit om ook de klanken van drummen op emmers en symfonische klanken te combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *