Stichting Special Forces biedt bidbook aan voor Special Olympics 2022

31/10/2019

De sporters Roy Spaans, Gregory Sumter en Sidney Butter, alle drie spelers van Special Forces Footballteam VV de Wherevogels, zijn samen met het bestuur van Stichting Special Forces donderdag 31 oktober op de fiets gesprongen om in Utrecht het bidbook van de Special Olympics 2022 aan te bieden aan de nationale organisatie.  De bedoeling is de Special Olympics 2022 naar Beemster, Edam, Volendam en Purmerend te halen. De nationale Special Olympics worden iedere twee jaar roulerend door Nederland georganiseerd.

Met meer dan 2.000 sporters en maximaal twintig takken van sport zijn deze spelen het grootste landelijke evenement voor mensen met een verstandelijke beperking. De Stichting Special Forces heeft als doel om sporten en bewegen voor deze mensen mogelijk maken. Daar past de ambitie om de Special Olympic te organiseren heel goed bij.

Haalbaar en betaalbaar
Ron Rijser, voorzitter van de Stichting Special Forces: “Samen met Spurd en Sportkoepel Volendam, gesterkt door de gemeenteraden, is heel hard gewerkt aan het samenstellen van een bidbook. Vanaf 2008 neemt Special Forces deel aan de Special Olympics. Veel organisaties, instellingen, Fondsen en het bedrijfsleven hebben enthousiast gereageerd. Het is nog lang niet allemaal rond en toch denken wij een goed, haalbaar en betaalbaar plan te hebben. “

Met elkaar
“De drie gemeenten staan achter ons en vertrouwen op het initiatief en de gehele gemeenschap om ook dit mogelijk te maken. Veel respect voor de Verenigingen die zich al hebben aangesloten. Wij zijn er van overtuigt dat wij met elkaar deze spelen kunnen binnen halen. Er zal in het traject richting 2022, door instellingen en instanties een landelijk symposium worden georganiseerd. Een mooie promotie voor onze drie Gemeenten en een fantastisch evenement voor fantastische sporters.”

In maart 2020 neemt de landelijke organisatie een besluit over wie de spelen in 2022 mag gaan organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *