Stofwolken bij gebouw Prinses Marijke

22/10/2021

Activiteitencentrum Marijke aan de Violenstraat (Bloemenbuurt) wordt wekelijks bezocht door ongeveer vier- tot vijfhonderd 55-plussers die deelnemen aan een scala van activiteiten; van Jeu de boules tot scrabble en van volksdansen tot Tai Chi. Hiervoor betalen zij een kleine bijdrage per dagdeel en daarvoor serveren de gastvrouwen ook nog eens twee kopjes koffie of thee, met een koekje erbij. Vanwege corona moest het centrum helaas sluiten en tot verdriet van veel ouderen kunnen zij er nog steeds niet terecht.

Cees Mak, voorzitter van de stichting, legt uit waarom de deuren ondanks de versoepeling van de coronamaatregelen nog niet open kunnen.  “Ik hoor natuurlijk ook de geluiden over de voortdurende sluiting, maar het is niet voor de lol. Toen we na de corona weer open mochten, moesten we al snel de tent weer sluiten, want de ventilatie moest worden aangepast. Nou, je wilt niet weten hoeveel gedoe, rommel  en stof zoiets geeft.” De ventilatie in het hele gebouw moest worden vervangen en daarvoor werden in alle lokalen gaten geboord, hier en daar onder de vloer gewerkt, gezaagd en geschroefd.

Gordijnen in de was
Het centrum wordt geheel gerund door enthousiaste vrijwilligers met als doelstelling het organiseren van activiteiten tegen laagdrempelige prijzen. Het liefst zou Cees Mak de deur morgen weer opengooien, maar dat kan en wil hij tegenover de bezoekers niet maken. De werkzaamheden zijn nog niet klaar. De timmerman en de elektricien moeten nog komen en daarna moet er eerst nog worden schoongemaakt. Zelfs alle door Cees eigenhandig verwijderde zware gordijnen moeten eerst in de was. Hopelijk zijn de stofwolken rond 1 november opgetrokken.

Geen koffie
Directeur Cees Mak en de vrijwilligers hopen op 15 november weer gasten te kunnen ontvangen in een goed geventileerd en schoon activiteitencentrum. Voorlopig is alleen de jeu de boules-baan in de binnentuin beschikbaar, maar een kopje koffie of deelnemen aan een van de vele activiteiten in het centrum is er helaas nog niet bij.
Gebouw Prinses Marijke bevindt zich aan Violenstraat 6, Purmerend  tel. 0299 435541.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *