Stratenmakers op Australiëlaan en Abel Tasmanplein

05/11/2021

Veel Weidevenners hebben het al gemerkt. Bij terugkomst vanaf het parkeerdek van het winkelcentrum rommelt het onder de auto. Bij nadere inspectie blijkt dat het niet aan de auto ligt, maar aan de rammelende stenen van de rijbaan. Sommige delen liggen los of zijn beschadigd en daarom wordt de huidige bestrating binnenkort vervangen. Niet alleen een stukje rijbaan, maar het hele kruispunt Australiëlaan / Abel Tasmanplein gaat onder de stratenmakershamer. De werkzaamheden starten op maandag 15 november 2021.

Het werk wordt uitgevoerd door de firma Zandrema B.V. en duurt per rijbaan één dag. De aannemer start met de rijbaan aan de kant van het Abel Tasmanplein. Daarna wordt de rijbaan aan de kant van de Canberrastaat onder handen genomen.
De stoep langs Zuidland aan het Abel Tasmanplein wordt gelijktijdig meegenomen en recht gemaakt. In de loop der jaren is de stoep gaan overhellen, waardoor deze bijvoorbeeld voor mensen in een rolstoel of met rollater moeilijk begaanbaar is.

Wees aardig
Het winkelcentrum en Abel Tasmanplein zijn tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Er blijft steeds één rijbaan beschikbaar. Om het plein te bereiken wordt een tijdelijke inrit gemaakt op de plek waar normaal de Pizza Truck staat. De route wordt met borden aangegeven en verkeersregelaars geven aanwijzingen. Volg de aanwijzingen  op en wees aardig voor de regelaars. Ze staan er niet voor de lol maar voor ieders veiligheid. 

1 comments

  1. Reens schreef:

    Gelijk de Sydneystraat opnieuw bestraten. Ligt ook bijna alles los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *