Succesvol jaar voor Purmerends Museum

27/12/2019

Met ruim 11.000 bezoekers heeft het Purmerends Museum in 2019 een recordaantal bezoekers verwelkomd. In de afgelopen tien jaar kwamen gemiddeld 8.000 mensen naar de verschillende tentoonstellingen en evenementen. De toename is deels toe te schrijven aan de succesvolle tentoonstellingen ‘Breien in Keramiek’ en ‘Tweehonderd jaar Noordhollandsch Kanaal’, maar ook de presentatie van de miniatuurkermis en een collectie kerststallen deden een duit in het zakje. Daarnaast waren er een aantal drukbezochte evenementen als de Open Monumentendagen, diverse kunstlezingen en de taxatiedagen

Een andere reden voor de toename is de VVV-Museumwinkel die ruim 2.100 bezoekers trok. In 2019 werd de samenwerking in gang gezet met Visit Beemster en zowel Purmerenders als nationale en internationale toeristen wisten de weg naar de Peperstraat in Purmerend te vinden, op zoek naar informatie over onder andere fiets- en wandelroutes, lokale producten en boeken over de Purmerend en omstreken.

Methode Parleviet

Kleine verbouwing
In januari zal er een doorgang worden gerealiseerd tussen het museum en de winkel, zodat bezoekers ook via de winkel het museum kunnen verlaten. De VVV- Museumwinkel blijft echter ook via de Peperstaat toegankelijk. Vanwege deze kleine verbouwing is de tentoonstelling ‘De Methode Parlevliet’ gedurende een week (van 7 t/m 12 januari) en de VVV-Museumwinkel gedurende twee weken (van 7 t/m 19 januari) gesloten. Het museum blijft verder gewoon open.

75 jaar bevrijding
Vanaf 4 april organiseert het museum in het kader van 75 jaar bevrijding de tentoonstelling ‘De vergeten oorlog – Indische verhalen’ over de oorlogsgeschiedenis in Nederlands-Indië en de periode daarna door de ogen van vijf mensen uit Purmerend.

Kerststallen in het museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *