Suezweg in de bloemetjes

03/04/2018

Het idee begon in 2015 met de aanvraag voor een adoptiebak aan de Suezweg. Deze bak werd afgewezen omdat de natuur in de hele straat opgeknapt moest worden. In 2016 was het zover. Op 23 april is het onderhoud van de tuinperken feestelijk overgedragen aan de bewoners van de Suezweg nadat de gemeente de grond van de tuinperken had bewerkt en van planten voorzien.

In 2017 werden alle tuinperken aangevuld met potgrond en compost. Na deze goede aanzet was het aan de bewoners om alles te onderhouden en bij te houden in hun straat. Nu in 2018 gaan de bewoners opnieuw aan de slag met het onderhoud van de tuinperken.

Bewonersbijeenkomst
Na twee jaar hebben bewoners Marga en Mies het initiatief genomen om de bewonersgroep weer bij elkaar te roepen voor overleg over de toekomst van de vakken. De planten zijn door de winter hier en daar overleden. Naast mooi groen in de straat vinden ze het onderling contact en samen bezig zijn eigenlijk nog belangrijker. Het grootste probleem van het onderhoud verwachten ze in de zomer wanneer de perken voldoende water moeten krijgen. Er zullen heel wat gietertjes naar toe moeten…

HOP Weidevenne
Michael Lanting, de huidige wijkmanager van Weidevenne, is erg blij met dit bewonersinitiatief en ondersteunt hen waar nodig. Er zal ook een overleg komen over de geplande uitlaatroute van de HOP Weidevenne. Deze komt misschien ook in de Suezweg en dat willen de bewoners zeker niet. Een bewoner:”Dan kan ik naast het onkruid ook drollen gaan opruimen, en daar voel ik niets voor.” Sommige aanwezigen zeiden onmiddellijk te stoppen als de uitlaat route door de Suezstraat gaat lopen. Er moet in ieder geval een opruimplicht komen, maar liever helemaal geen honden.

Tijdens deze eerste bijeenkomst van 2018 werden de tuinperken iets anders over de bewoners verdeeld en gaat men kijken voor nieuwe bloemen en planten. Welke planten zijn het meest geschikt en waar ze de plantjes gaan halen. Een stekkenmarkt van tuinclub Wijdewormer op 6 mei kan wellicht uitkomst bieden.
Eén ding is zeker, Weidevenne is weer een kleurig bewonersinitiatief rijker.

 

2 comments

 1. Jannie van der Ploeg schreef:

  Bete redactie,

  Ik wil graag reageren op het stukje HOP Weidevenne. Er is geen reden tot ongerustheid, want er is nooit sprake geweest van een uitlaatroute op de Suezweg. Misschien zijn de bewoners in de war met het algemene beleid van gemeente Purmerend, waarin hondenpoep in de plantsoenen niet hoeft opgeruimd.

  Met vriendelijke groet,

  Bewonersgroep HOP Weidevenne

 2. Marga schreef:

  Dit betreft duidelijk geen plantsoen maar aangelegde tuinen waar de bewoners zelf het onderhoud van doen. Wij proberen het netjes te houden, voor een schone vriendelijke straat. We verwachten dit ook van bezoekers en hondenuitlaters als er onverhoopt iets mis gaat in de perken. Met vriendelijke groet, een actieve tuinier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *