Sulawesi aan de laadpaal

14/11/2021

Er zijn meerdere aanvragen ingediend voor de plaatsing van een openbare laadpaal in de omgeving van Sulawesi in Weidevenne. Deze aanvragen zijn ingediend door bewoners die geen mogelijkheid hebben tot parkeren en opladen op eigen terrein. De locatie is gekozen samen met de wijkmanager en de politie. De oplaadpunten hebben een wijkfunctie en zijn niet uitsluitend bedoeld voor de aanvrager. Dat betekent dat een laadpaal geplaatst wordt op een zichtlocatie in de buurt van de woning van de aanvrager.

De laadpaal komt ter hoogte van van Sulawesi 1-4 en niet automatisch vóór of bij de woning van de aanvrager, waardoor deze altijd te maken kan krijgen met enige loopafstand naar het oplaadpunt. Het duurt nog enkele maanden voordat de laadpaal er staat. De plaatsing van een laadpaal vergt samenwerking met meerdere publieke en private partijen, waardoor het proces enige tijd kan duren.

Zichtlocaties
Op verzoek van bewoners of bedrijven wordt elk jaar een aantal algemene oplaadpunten aangelegd in de openbare ruimte. Eigenaren van een elektrische auto die geen mogelijkheid hebben om op eigen terrein de auto op te laden, kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor een openbaar oplaadpunt. Daarna worden de aanvragen geïnventariseerd en samen met de aanvragers de locaties aangewezen. Een belangrijke richtlijn is dat oplaadpunten alleen op zichtlocaties komen, zoals bij winkelcentra of op/nabij doorgaande wegen. Zo worden de oplaadpunten maximaal gebruikt.

1 De plaats van een laadpaal wordt gekozen op basis van de volgende criteria:

Het oplaadpunt dient een wijkfunctie en is niet uitsluitend voor de aanvragers bedoeld;

2 Een zichtlocatie heeft de voorkeur (doorgaande wegen, winkelcentra etc.); het laadpunt komt bij voorkeur op een locatie die zo min mogelijk tot overlast leidt bij overige bewoners;

3 Op de locatie moeten elektriciteitskabels aanwezig zijn;

4 Het betreft haakse parkeervakken.

Bewoners zijn op de hoogte gesteld via een bewonersbrief. Vragen en opmerkingen: tot 17 november 2021 via: jj.v.spronsen@purmerend.nl

1 comments

  1. John schreef:

    Even inhaken hierop en het gaat ook over oplaadpalen voor de scootmobiels.

    Beste scootmobiels bezitters en ook medebewoners van Purmerend/Beemster,

    Goed nieuws goed nieuws goed nieuws goed nieuws

    Ik werd vanmorgen door de heer Richard de Boer van de gemeente Purmerend gebeld. Ik kreeg dat te horen dat ze het een pracht idee vonden en dat het ook opgepakt moest worden. En dat gaat nu ook gebeuren. Ze gaan dat meenemen in het beleid van de oplaadpalen voor de auto’s. Ik het telefoon gesprek gaf hij ook aan dat het uit moet gewerkt worden. Ik word ook nog uitgenodigd om er verder over te praten van hoe verder. Ook gaf ik de gesprek aan als voorbeeld om deze oplaadpalen te plaatsen bij de bestaande picknicktafels. Maar er is een stap in de goede richting. en we gaan dan nu ook verder. Hiervan hou ik jullie op de hoogte van er verder gaat gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *