Themawandelingen voor 60-plussers door Purmerend en Beemster

18/09/2022

Elke derde dinsdag van de maand is er voor 60-plussers een themawandeling door de gemeente. De routes zijn steeds ongeveer vijf kilometer. Dinsdag 20 september start de eerste themawandeling van het seizoen bij Buurthuis Zuidoostbeemster. Elke maand is de wandeling in een andere wijk of dorp van Purmerend/Beemster. De wandelingen zijn bedoeld voor wie zelfstandig kan bewegen, dus zonder hulpmiddel. Tijdens de themawandelingen maken de 60-plussers kennis met een deel van de gemeente.

Ontmoeting met andere deelnemers in de groep en gezelligheid zijn belangrijke verbindende onderdelen van de wandelingen van ongeveer 1,5 uur. De deelnemers komen dinsdag 20 september tussen 13.15 uur en 13.30 uur bij elkaar bij de ingang van het buurthuis aan het Middenpad in Zuidoostbeemster. Spurd adviseert de deelnemers een flesje water mee te nemen voor tijdens de wandeling . De groep gaat om 13.30 uur lopen en is rond 15.00 uur terug bij het buurthuis. De gids van Spurd begeleidt tijdens een korte pauze een bij het thema passende beweegactiviteit met klein spel- en oefenmateriaal. Het thema in september is ‘samen’, de verbinding tussen de wandelaars uit Purmerend/Beemster.

Aanmelden
Meedoen kost € 2,50 per keer per persoon, voor de start op locatie contant (bij voorkeur gepast) of per pin te betalen. Aanmelden kan tot en met de maandag voor de dag van de wandeling via info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100.

Maandelijks
Tot de zomervakantie volgend jaar is er steeds de derde dinsdag van de maand een themawandeling, behalve in december. De themawandelingen zijn: 18 oktober Purmer-Noord, 15 november Weidevenne, 17 januari de Gors, 21 februari Wheermolen.

Buurthuis Zuidoostbeemster is aan het Middenpad 2 in de Zuidoostbeemster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *