Thijs Kroese neemt afscheid van Purmerendse politiek

11/01/2023

Thijs Kroese

Thijs Kroese is al enige tijd met ziekteverlof, maar inmiddels hersteld. In een brief aan de gemeenteraad maakte hij bekend niet terug te keren in de politiek De werkdruk van zijn wethouderschap drukt teveel op zijn privéleven en zijn gezondheid. Eind januari neemt Kroese officieel afscheid van de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering op 26 januari. In zijn brief geeft Kroese uitleg over zijn besluit om niet terug te keren als wethouder. 

 ‘Het is een moeilijk besluit, maar ik heb besloten terug te treden als wethouder. De afgelopen periode ben ik afwezig geweest in verband met overspannenheid. Deze periode heb ik gebruikt om te herstellen. Dat is gelukt: ik zit weer vol energie. En toch keer ik niet terug als wethouder. Ik heb deze periode namelijk ook gebruikt om na te denken over wat erna zou moeten komen. De belangrijkste vraag daarbij was of ik in staat zou zijn om mijn werk als wethouder te doen op een manier die bij mij past, zonder de druk weer zodanig op te voeren dat mijn privé en mijn gezondheid eronder lijden.

Mijn passie voor de stad en het werk dat we voor onze inwoners doen is zo groot, dat ik mij daarvoor altijd meer dan 100% zal willen inzetten. Dit is werk dat ik vol overgave wil doen, of helemaal niet. Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat er voor mij geen andere manier is. Daarbij komt dat ik de afgelopen periode extra heb gemerkt dat de werkdruk ervoor heeft gezorgd dat ik de laatste jaren thuis – met twee jonge kinderen van 10 en 8 – veel heb gemist. De combinatie van die factoren maakt dat ik dat in deze fase van mijn leven niet meer wil.

Nathalie Saaf

Natuurlijk, dit besluit doet pijn. Omdat de kiezer zijn vertrouwen in mij heeft uitgesproken, terwijl ik dat nu niet waar kan maken. Omdat ik het gevoel heb dat ik een geweldig team van mensen – college en ambtenaren – in de steek laat, terwijl we jarenlang voor elkaar door het vuur zijn gegaan. En toch neem ik dit besluit met vertrouwen. Vertrouwen in mezelf, omdat ik er niet aan twijfel dat ik mij straks ‘gewoon’ weer als jurist voor een mooi doel in kan zetten. Vertrouwen in Natalie Saaf, die mij uitstekend heeft vervangen en dat ook de komende jaren zal kunnen doen.

Maar vooral ook vertrouwen in Purmerend. De gemeente wordt bestuurd door een sterke gemeenteraad, met een evenzo sterk college en een fantastische ambtelijke organisatie waar we als bestuur trots op moeten zijn. Ik neem graag afscheid van uw raad tijdens en na afloop van de eerstkomende raadsvergadering.’

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *