Tijdelijk afhaal- of bezorgmaaltijden aanbieden

19/03/2020

Wethouder Mario Hegger

Door de maatregelen rondom het coronavirus moesten alle eet- en drinkgelegenheden op zondag 15 maart hun deuren sluiten. Bezorgen en afhalen bleef wel mogelijk. Normaal is daarvoor een speciale vergunning nodig. Maar tijdelijk mogen alle eetgelegenheden maaltijden bezorgen of laten afhalen. Mario Hegger, wethouder Economie in Purmerend: “Horecaondernemers hebben het financieel heel zwaar door alle maatregelen rondom het coronavirus. We hopen dat deze tijdelijke versoepeling van de regels horecaondernemers wat extra inkomsten geeft. Maar we willen natuurlijk ook zorgen voor een veilige situatie. Daarom hebben we voor het afhalen van maaltijden een aantal veiligheidsregels opgesteld.”

Veiligheidsregels
Eetgelegenheden moeten ervoor zorgen dat bij het ophalen van maaltijden de volgende regels in acht worden genomen:

  • Het is niet toegestaan ter plekke maaltijden of drank te nuttigen. Ook niet op het terras.
  • Wacht bij het luik of buiten bij de deur op uw bestelling.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Bij uw maaltijd mag een eetgelegenheid zwakalcoholhoudende drank verkopen, in een gesloten verpakking (sterke drank is niet toegestaan). Geen verkoop van drank aan personen jonger dan 18 jaar.
  • U dient zoveel mogelijk contactloos of elektronisch te betalen. Betaal zo min mogelijk met contant geld.
  • Houd het bezoek voor het afhalen van etenswaar bij de horeca zo kort als mogelijk.

Tijdelijke maatregel
De tijdelijke regels rond het afhalen en bezorgen van maaltijden gelden in principe tot 6 april 2020. Tenzij de Rijksoverheid de landelijke maatregelen tegen het verspreiden van het coronavirus verlengt of verder aanscherpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *