Timboektoe in Purmerend

29/04/2018

Veel mensen herinneren zich Timboektoe als ‘verweggistan’ in de verhalen van Donald Duck, maar dat is in Purmerend nu een stuk dichterbij gekomen. Mariska van Urk en haar vriend Franco openden zaterdag 28 april de speciaalzaak voor kinderboeken, namelijk kinderboekenwinkel Timboektoe aan de Willem Eggertstraat 1A, in het centrum van Purmerend. Na een interne verbouwing werden zaterdagochtend nog de laatste kleine aanpassingen verricht, maar toen om 11.00 uur de rolluiken omhoog en de deur open gingen, kwamen de eerste bezoekers de kersverse ondernemers feliciteren.

Puzzel
Mariska heeft veel ervaring opgedaan met kinderen bij Kinderdagverblijf Vlindertuin en is dol op kinderboeken. Mariska;”We hebben de mooiste verhalen en rijk geïllustreerde boeken geselecteerd om voor te lezen of de kinderen zelf te laten lezen.” Naast boeken worden ook spelletjes, puzzels en andere kinderaccessoires verkocht. De naam was nog even een puzzel, maar toen zoon Ennio het boek Timboektoe zat te lezen, opperde hij, ‘waarom noem je het niet gewoon Timboektoe’? Dat is het ook geworden en zo hebben we nu een stukje ‘verweggistan’ in Purmerend.

8 comments

 1. Erna Rijken schreef:

  Mariska en Franco, heel veel succes met jullie nieuwe avontuur, het gaat jullie zeker lukken het ziet er top uit, lieve groetjes Erna en Gerard uit Weesp?

 2. Harry Rotgans schreef:

  Van harte gefeliciteerd Mariska!

 3. Bes schreef:

  Leuk stukje en leuke foto’s
  xxx

 4. Elly schreef:

  Mariska en Franco heel veel succes met jullie winkel.x

 5. wouter van waardt schreef:

  welkom in het boekenvak, een mooi vak!

 6. Riccardo schreef:

  Succes met de winkel! Kom snel even een piekje nemen

 7. Francesco Morelli schreef:

  Iedereen bedankt voor de leuke reacties !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *