Tineke van der Struik in etalage VVV-Museumwinkel

05/10/2022

Het is inmiddels een vertrouwd beeld in de Peperstraat. Elke maand staat een lokale kunstenaar centraal in de etalage van de VVV-Museumwinkel in Purmerend. Het Purmerends Museum stelt de etalageruimte beschikbaar aan Kunstcollectief Purmerend om een kunstenaar zijn of haar werk te laten tonen. Van 3 tot en met 6 oktober is dat Tineke van der Struik. Tijdens de Purmerend Art Fair in de Markthal oogsten haar kunstwerken van mixed media art veel bewondering.  

Tineke begon met portretschilderen, maar is inmiddels volop bezig met mixed media art. Tineke: “Ik was een beetje uitgekeken op portretten schilderen en ben overgestapt op mixed media art. Dat betekent dingen van hout, stof of papier lijmen en dan schilderen, een soort 3D werk, waarbij de figuren als het ware uit het doek komen.”

Tineke is lid van het Kunstcollectief Purmerend en heeft eerder twee keer de eerste prijs gewonnen bij door Stichting Marktstad georganiseerde schilderwedstrijden. Dat haar werk nu te zien is in de etalage van de VVV-Museumwinkel vindt ze ‘super gaaf’. “Het ziet er gewoon chique uit en ik vind het heel erg leuk. Iedereen moet zeker komen kijken.”     

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *