Ton en Gre Korfage zestig jaar getrouwd

20/05/2018

Tweede Pinksterdag 21 mei 2018 is het precies zestig jaar geleden dat Ton Korfage (87 jaar) en Gre Conijn (92 jaar) elkaar het jawoord gaven. Voorafgaande aan de heugelijke dag kwam burgemeester Don Bijl het bruidspaar feliciteren. De burgemeester kon het lopend af, want ze zijn praktisch buren. Ton en Gre wonen op steenworp afstand van het gemeentehuis en het bevalt hen daar prima. Een mooie ruime woning met een groot balkon, waar ze heerlijk in de zon kunnen zitten.

Dat was in het begin van hun huwelijk wel anders. Ton is geboren in Beemster en Gre in Nibbixwoud. Gre kende Ton als de bakker die met brood aan de deur kwam en ze ontmoetten elkaar later in de kerk. Na het huwelijk gingen ze, omdat er nog volop gebouwd werd, wonen in een noodvoorziening achter de brood en banketwinkel winkel in Purmerend. De winkel aan het Wormerplein was een begrip voor veel Purmerenders. Toen Ton en Gre er mee stopten heeft hun zoon het overgenomen.

Ze kregen vijf kinderen en werden grootouders van zes kleinkinderen. Ton schilderde iconen en was lange tijd lid van Het Byzantijns Mannenkoor. Gre maakte graag kaarten. Nu genieten ze van de rust, het zitten in de zon en vooral van elkaar. “Zestig jaar, hoe heb ik het volgehouden”, merkt Ton gekscherend op, maar als Gre naast hem staat voor de foto bekend hij: “als ze zo dicht bij me staat, ben ik toch weer verliefd.”

2 comments

  1. jan boot schreef:

    zeer van harten u beiden en nog vele jaren er bij grt

  2. martine schreef:

    Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.
    Ik heb altijd prima brood van u gehad in de winkel op het wormerplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *