Training valpreventie In Balans

10/10/2020

Binnenkort start de training valpreventie In Balans voor mensen die steeds meer moeite hebben met lopen, valangst hebben of al eens zijn gevallen. Spurd vertelt daarom in samenwerking met Evean over bewustwording van valrisico’s en het nut van training om balansverstoring te voorkomen of op te vangen. Dat gebeurt dinsdag 13 oktober tijdens een gratis toegankelijke informatiebijeenkomst in het voormalig schoolgebouw Mercuriusweg 2. De cursus In Balans geeft mensen met informatie en trainingen voldoende zelfvertrouwen om verantwoord in beweging te kunnen blijven bij dagelijkse bezigheden. 

Volgens Spurd en Evean is vallen door kennis en training vaker te voorkomen. Er zijn verschillende factoren van invloed op veilig bewegen in en om het huis. In de informatiebijeenkomst en tijdens de trainingen is er daarom uitgebreid aandacht voor bewustwording over risicofactoren en het voorkomen van vallen. Tijdens de gerichte trainingen leren de deelnemers het behouden van de balans, rekening houdend met de eigen mogelijkheden waar zij zelf invloed kunnen uitoefenen. Naast kennis zijn de fysieke factoren balans, coördinatie en spierkracht zijn van belang om valrisico’s tijdens dagelijkse bezigheden te verminderen en waar mogelijk te vermijden.

Kennis
Wie na de informatiebijeenkomst besluit mee te doen aan de cursus In Balans kan zich direct inschrijven voor de tien trainingsuren van Spurd. De gratis informatiebijeenkomst over de cursus In Balans – inclusief consumptie – is in het voormalige schoolgebouw aan de Mercuriusweg 2 in Wheermolen en begint om 13.00 uur. De tien trainingen voor € 55,00 zijn wekelijkse vanaf dinsdag 20 oktober, aanvang 13.00 uur. 

Voor nadere informatie kunt u een e-mail sturen naar info@spurd.nl of maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 uur en 17.15 uur bellen met 0299 418 100. Aanmelden is vanwege de coronamaatregelen verplicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *