Tramplein klaar voor de toekomst

12/12/2014

Opening door wethouder Krieger en een buurtbewoner

Vrijdag 12 december is het Tramplein officieel geopend. In een feestelijke tent kwamen ruim honderd genodigden bijeen om de opening te vieren. Wethouder Hans Krieger reed met omwonenden in een oude gele streekbus een rondje om het nieuwe stationsgebouw, waarna hij de openingshandeling verrichtte.

Vanaf zondag 14 december wachten reizigers een stuk prettiger op de bus op het Tramplein. Het historische station is dan weer open voor busvervoer. Om de opening te vieren, krijgen reizigers maandag 15 december tijdens de spitsuren iets te snoepen.

Het afgelopen jaar is er volop gewerkt aan de vernieuwing van het Tramplein. Sinds de komst van de Melkwegbrug sloot het Tramplein niet meer goed aan bij het Centrum. De komst van de nieuwe brug was een mooie gelegenheid om meteen het gebied op te knappen en meer aan te laten sluiten bij het Centrum.

Oude chauffeursverblijf

De Jaagweg is verlegd en het busstation is verplaatst naar het kanaal. Het nieuwe station is niet helemaal onherkenbaar voor busreizigers: het kenmerkende dak van het oude stationsgebouw is nog steeds terug te vinden. Het ontwerp is in overleg met de Vereniging Historisch Purmerend en EBS tot stand gekomen. Een overdekte fietsenstalling is nog in aanbouw.

Nieuwe dienstregeling

Op zondag 14 december begint de nieuwe dienstregeling van EBS en Connexxion. De buslijnen 103, 105, 110, 121, 125, 129, 301, 413 en N01 rijden dan naar busstation Purmerend Tramplein. In de nacht van zaterdag op zondag worden alle EBS-bussen overgebracht naar het busstation. Zondagochtend om 7.12 uur rijdt de eerste bus vanaf het vernieuwde busstation.

Openingstijden EBS-loket

Het EBS-loket gaat donderdag 11 december al open. De openingstijden van het loket zijn: Maandag t/m vrijdag van 7.00 – 19.00 uur, zaterdag, zon- en feestdagen van 9.00 – 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.ebs-ov.nl.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *