Tweede deel Londenhaven opgeleverd

17/04/2013

Na de achtendertig ééngezinswoningen heeft aannemer Van Wijnen op 10 april het tweede deel van stadshof Londenhaven opgeleverd: appartementen voor zesentwintig cliënten met een verstandelijke beperking van stichting Odion. ‘Een welkom huis in Londenhaven’ aldus projectontwikkelaar Désirée Schoone van woningcorporatie Wooncompagnie. ‘In het gebouw zit ook een wijksteunpunt van Odion.’

Zelfstandig wonen

Schoone vervolgt: ‘alle zesentwintig cliënten krijgen een zelfstandige woonunit van circa vijftig m2, die bestaat uit een woonkamer, slaapkamer, eigen badkamer, keuken en berging. Per verdieping is er een groepsruimte waar men elkaar kan ontmoeten, samen koken, eten of koffie drinken.’ Het gebouw is licht, zowel in de appartementen als de groepsruimten. ‘Aan het einde van elke gang is een groot raam: je ervaart de Antwerpenhaven en straks de Londentuin binnenin het gebouw!’ Woningcorporatie Wooncompagnie  ontwikkelde het gebouw en verhuurt het aan Odion.

Op naar het derde deel

Er wordt nu nog verder gewerkt aan de achtennegentig appartementen van Londenhaven, het derde en laatste deel van het project. Inmiddels wordt het gebouw aan de Laan der Continenten steeds beter zichtbaar. Désirée Schoone: ‘oplevering van deze appartementen zal starten in juni 2013, volledige oplevering wordt medio november verwacht.’ Hierna zal de gemeente Purmerend starten met de aanleg van de Londentuin: het prachtige groene middengebied van bijna een hectare, dat tussen de achtendertig woningen, de appartementen van Odion en het grote appartementsgebouw, komt te liggen.

Nog enkele appartementen te koop, met starterslening

‘Er zijn nog enkele appartementen te koop in het witte gebouw aan het water’ zegt ontwikkelaar Schoone van Wooncompagnie. ‘Voor starters op de koopmarkt is er een starterslening beschikbaar, hierbij kan twintig procent van de verwervingskosten op een alternatieve manier worden gefinancierd.  Meer weten over Londenhaven en de starterslening? Kijk op www.londenhaven.nl of neem contact op met Teunisse Makelaars: 0299-420958.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *