Uniek Kerstconcert door de Marinierskapel

12/12/2018

foto: Paul Tolenaar

De Marinierskapel der Koninklijke Marine geeft op zondag 16 december een Kerstconcert in de de Grote- of Sint Nicolaaskerk Monnickendam. Het gevarieerde programma zal bestaan uit prachtige Kerstnummers en een aantal klassieke werken met als solisten Raoul Steffani, bariton Bas van der Sterren, klarinet en Rommert Groenhof, bastrombone. De opbrengst van dit benefietconcert is voor het onderhoud van de Grote-of Sint Nicolaaskerk. Gastdirigent is Ivan Meylemans.. Kaarten in de voorverkoop € 15.- online te bestellen http://www.grotekerkmonnickendam.nl (zie kaartverkoop) of bij Nimo Boek te Monnickendam. Kaarten op 16 december aan de entree van de kerk kosten € 17.50.

De Marinierskapel is een toonaangevend symfonische blaasorkest en komt voort uit een traditie die teruggaat tot de 17e eeuw, de tijd van luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Als het muzikale boegbeeld van de Koninklijke Marine hebben geselecteerde musici als belangrijke taak om het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht in binnen- en buitenland te vertegenwoordigen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de begeleiding van Militair staatsceremonieel en concerten en optredens voor educatieve en benefiet doelen, voor veteranen of op uitnodiging van jubilerende verenigingen en organisaties. Met oog voor traditie zorgen achtereenvolgende chef- en gastdirigenten voor vernieuwing en worden orkestleden dagelijks muzikaal uitgedaagd om te werken aan het hoge basisniveau.

Muzikaal feestje
De kapel is moeiteloos in staat om van een klassiek getint programma over te schakelen naar een muzikale show met een diversiteit aan stijlen en solisten. Van militaire mars formatie, intiem begeleidingsensemble, uitgebreide bigband, klassiek harmonieorkest of een spetterende coverband; geen muziek- stijl ontbreekt op het enorme repertoire. Steeds slagen de 53 mannen en vrouwen erin een muzikaal feestje te bouwen met een programma geheel passend bij de gelegenheid. Chef-dirigent en artistiek leider van de Marinierskapel is majoor Arjan Tien.

Zondag 16 december 2018 Grote- of Sint Nicolaaskerk Monnickendam. Aanvang 15.00 uur, inloop 14.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *