Van Ouderkamer tot Mozaïekbank

03/08/2011

Links Brenda met daarnaast Carla

Carla Jansen en Brenda Dirks kennen elkaar  omdat hun kinderen vanaf het begin op de o.b.s. de Kawama zaten. Tijdens de workshop mozaïeken van de ouderkamer in de brede school de Kraal in 2009 werden ze enthousiast van het mozaïeken zelf. Vanwege Purmerend 600 waren er allerlei activiteiten per wijk. Brenda: ”we wilden iets maken ter herinnering aan dit feestjaar: een muurschildering  of een schaal, tegeltjes door de wijk, iets op het pad naar het groengebied Purmerland. Nadat de ouderkamer werd opgeheven heeft Jozien Zandbelt van Clup Welzijn dit idee opgepakt. Het paste in de werkwijze van Clup:  een initiatief door bewoners voor hun eigen wijk.

Vervolgens zijn Carla en Brenda samen met andere bewoners en Jozien gaan brainstormen. Zij had op internet een mozaïekbank gevonden dat in een natuurgebied stond met allemaal schapen erop. Omdat Weidevenne in feite vroeger ook een natuurgebied was, is men dit idee verder gaan uitwerken. Al vroeg ontstond toen het idee van het thema Weidevogels. Carla kan zich nog goed herinneren dat bij haar door de Masaïstraat zwanen liepen op zoek naar eten. Ook over het spoor vlakbij hun huis. Carla: ”Dat vond ik best wel zielig, want wat als er een trein aankwam?”  Er is ook nog een idee geweest om elk deelgebied zijn eigen bankje te laten maken. Een Europabank, Aziëbank, enzovoorts. Maar dat werd te duur.

De dames hadden het liefst gehad dat de banken op het plein bij het winkelcentrum kwamen. Maar dit kon niet omdat de banken verplaatst moeten worden bij evenementen. De huidige mozaïekbanken wegen maar liefst 1500 kg. Zelf kwamen Carla en Brenda de afgelopen periode ook regelmatig mozaïeken want het bleven tenslotte een beetje “hun eigen” bankjes.

Heeft u de bankjes al zien staan op de route bij het winkelcentrum? De redactie wil graag uw mening weten: mooi, leuk, speciaal of misschien wel oerlelijk? Laat het ons weten!

info@weidevenner.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *