Verantwoording besteding wijkbudget 2013

14/04/2014

Buurtfeest Saramancastraat (Small)

Buurtfeest Saramancastraat

De Wijkkerngroep Weidevenne is het afgelopen jaar opnieuw met diverse zaken bezig geweest. Met ondersteuning van bewoners en organisaties hebben we weer de nodige projecten kunnen realiseren. In het begin van het jaar hebben we € 5900,- bijgedragen aan de ontwikkeling en herinrichting van de Origamistraat, in goed overleg met de bewoners. In februari hebben we met Clup een graffitiproject bij de Brede School de Weide gesteund met € 309,-. De leden van de kerngroep zijn akkoord gegaan met het verzoek van de Stiching Wonen Lichamelijk Gehandicapten aan de Kransfontein voor een kleurentelevisie in de gemeenschappelijke ruimte.

Buurtfeest, speelplek

In de hele wijk hebben bewoners buurtfeesten georganiseerd. Hiervoor kunt u per feest een tegemoetkoming in de kosten aanvragen van maximaal € 250,- (zie voor een aanvraag de regels en richtlijnen). Aan het eind van het jaar hebben we een toezegging gedaan van € 8000,- voor het inrichten van een speelplek/tuin bij de Brede School de Weide. Dit project is ontwikkeld in samenwerking met Clup en in overleg met de schoolkinderen, leerkrachten en gemeente. De uitvoering moet nog plaatsvinden. Verder heeft de wijkkerngroep circa € 900,- besteed aan het onderhouden en upgraden van de website www.weidevenner.nl. Aan het overleg van de redacties van de wijkkranten dragen we ongeveer. € 100,- bij. Het notuleren, verwerken, agenderen van de kerngroepvergaderingen kost rond de € 300,-.

Meebeslissen

Elk jaar controleert de projectgroep Kleur en Fleur de adoptieplantenbakken. De adoptanten krijgen voor het onderhoud een aardigheidje. Aan het eind van het jaar zijn wijkkerngroepleden en hun partners op een etentje getrakteerd als dank voor hun inzet. De bestedingen zijn in te zien via onze website www.weidevenner.nl (bijdrage uit het wijkbudget).

Wilt u ook meebeslissen en -praten over de besteding van het wijkbudget? Als kerngroeplid kan dat. We vergaderen één keer per zes weken. Wilt u eerst eens kennismaken, neem dan gerust contact op met voorzitter Gerard Schotsman, telefoon 430815, of mail naar gerardschotsman@upcmail.nl

 

 

1 comments

  1. Redactie schreef:

    Klopt, maar de website valt ook onder het wijkbudget, vandaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *