Verenigingsblad Historisch Purmerend weer in de bus

13/03/2022

Het maart nummer (55) van Historisch Purmerend verschijnt medio maart met vanzelfsprekend weer een zeer gevarieerde inhoud. Het is wederom een kleurrijke uitgave met maar liefst 56 pagina’s en rijkelijk gevuld met verhalen. Onder andere het Middeleeuwse stadszegel van Purmerend, de raadselachtige dood van burgemeester jhr. Constantijn Van Citters en de windhandel 1720 (handel in onduidelijke aandelen). Ook is er aandacht voor de kaasmarkt, kaaspakhuizen en Kaashandel Beuse, de kermisfamilie Vallentgoed en Frans Vermeulen.

Verder wordt 400 jaar De Purmer beschreven en is er een overzicht van het samengestelde programma van verenigingsactiviteiten in het komende seizoen. Er  staan weer interessante lezingen en beeldpresentaties gepland. Losse nummers van Historisch Purmerend zijn verkrijgbaar voor vijf euro, bijvoorbeeld tijdens de inloopmiddag in het VHP-huis op de laatste zaterdag van de maand. 

Lid worden
Het lidmaatschap van de vereniging kost slechts 15 euro per jaar, na 1 juli 10,50. Daarvoor krijgt men twee keer per jaar het magazine Historisch Purmerend in de bus en zijn de beeldpresentaties en lezingen van de vereniging gratis te bezoeken. Opgeven kan via de website, klik op  lid worden, of via een bericht aan de ledenadministratie. Per post mag ook: Kanaaldijk 10, 1441 LA Purmerend.

Luchtschommel Vallentgoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner