Verkeerslessen op obs De Nieuwe Wereld

10/04/2013

Waarom stond maandagmorgen een grote truck met oplegger naast de openbare basisschool De Nieuwe Wereld aan de Yellowstone 11 in Weidevenne?

De school heeft zich aangesloten bij het initiatief van supermarkt Deen met de campagne “Pimp je Fiets” in samenwerking met Veilig Verkeer. Met deze campagne besteedt Deen aandacht aan de verkeersregels door middel van stickers met verkeersborden die op een poster geplakt kunnen worden en kleurrijke reflecterende spaakdecoraties genaamd ‘Pimpies’.

De leraren vinden het belangrijk dat kinderen al vroeg de verkeersregels kennen en leren hoe zij deze moeten toepassen. In de klas bij meester Ronald Jager deden de leerlingen een verkeersspel met verkeerssituaties waar vrachtwagens bij betrokken waren en waarbij zij zelf de veiligste oplossing moesten bedenken.

Daarna gingen de leerlingen naar buiten en werden door een verkeersouder, de heer Menno Prins, gewezen op het gevaar van de DODE HOEK bij vrachtwagens. Vervolgens mochten de leerlingen in de cabine van de vrachtwagen van Deen plaatsnemen. Onder begeleiding van chauffeur Theo Entes konden zij zelf ervaren dat je vanaf die plaats lang niet alles kunt zien. Het was heel leerzaam maar natuurlijk ook leuk om te zien hoe een moderne bestuurderscabine er van binnen uitziet. Theo vertelde, dat als deze vrachtauto rechtsaf slaat een eventuele fietser gewaarschuwd wordt door een automatisch licht- en geluidssignaal: Let op er dreigt gevaar.

Door deze lessen worden de kinderen op een actieve leuke manier zich bewust van het gevaar in het verkeer en leren hoe zij beter voor hun eigen veiligheid kunnen zorgen.

Bekijk voor meer foto´s het fotoalbum.

 

 

1 comments

  1. Lia schreef:

    Het is jammer dat de ouders er niet bij betrokken worden, want zij zijn degene die het voorbeeld van de kinderen zijn, maar zelf nog heel wat moeten leren zoals niet fietsen op trottoir en rechts van de weg en niet tegen het verkeer in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner