Vernielingen voortuinen deelwijk Europa

16/05/2013

liever geen spullen in de voortuin

De afgelopen weken zijn er meldingen van vernielingen binnengekomen bij politie en gemeente Purmerend. De vernielingen worden vooral in de voortuinen gepleegd die grenzen aan de Melkweg, zoals de Marseille-, Lissabon- en Barcelonahaven. Bloempotten, plantenbakken, maar ook tuinstoelen zijn kapot gemaakt. Het vermoeden is dat de vernielingen worden veroorzaakt door jeugd die via de Melkwegbrug huiswaarts keert.

Extra toezicht

Politie en team Buurttoezicht van de gemeente Purmerend houden de komende weken extra toezicht. Dit toezicht bestaat uit extra surveillance in de omgeving van de Melkweg.

Wat kunt u zelf doen

We adviseren u om voorlopig niet te veel materialen in uw tuin te zetten. We begrijpen dat u uw voortuin wil verfraaien. Toch is het op dit moment raadzaam om hier terughoudend mee te zijn. Mocht u toch materialen in de voortuin willen zetten, dan adviseren wij u om bloempotten, plantenbakken, tuinstoelen en banken zoveel mogelijk vast te zetten.

Tot slot

Mocht u een verdachte situatie zien of vernielingen waarnemen, schroom dan niet de politie te bellen. Voor minder spoed is dat via telefoonnummer (0900) 8844. Voor spoed is dat 112. Zijn er vernielingen gepleegd? Doet u dan aangifte bij de politie.

Wijkmanager Edwin Färber en wijkagent Peter Bouwer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *