Vernieuwde Wolgalaan weer open

14/08/2015

unnamedOp vrijdagmiddag 14 augustus om uiterlijk 16.00 uur gaat de vernieuwde Wolgalaan, tussen de Vuurtorengracht en de Neckerstraat, weer open voor het autoverkeer. De afgelopen 8 weken werkte aannemer Heijmans, in opdracht van de gemeente Purmerend, aan het verleggen en definitief inrichten van de Wolgalaan. Het werk is nu af en daarmee is de laatste toegangsweg in en uit de wijk Weidevenne helemaal op orde.

Het deel van de Wolgalaan dat op de schop ging, was feitelijk nog altijd een bouwweg, zonder definitieve deklaag en belijning. Nu is het een volwaardig geasfalteerde weg met strakke belijningen. Langs de weg staat nieuwe straatverlichting, voorzien van energiebesparende LED-lampen. De weg is ook iets verlegd om ruimte te maken voor het ontwikkelen van de nieuwe woonwijk Kop West.
Langs de weg is ook een eindhalte aangelegd voor buslijn 308. Deze halte is zodanig op hoogte aangepast, dat elke reiziger makkelijk de bus in kan. De kruising Neckerstraat – Wolgalaan is getransformeerd naar een rotonde, die tegelijk de keerlus is voor buslijn 308.

Binnen de planning
De gemeente is tevreden dat deze enorme klus geheel volgens planning is gerealiseerd. Dat werd onder andere mogelijk door het werk zoveel mogelijk te laten uitvoeren in de zomervakantie. De aannemer kon in deze verkeersluwe periode efficiënter werken en minder mensen ondervonden last van het werk.

Nabije toekomst fietsverkeer
Waar de automobilist blij zal zijn met de nieuwe asfaltweg, moeten fietsers voorlopig nog omrijden. Een goede fietsverbinding tussen Weidevenne en Neck kan namelijk pas worden aangelegd als het nieuwe gebied Kop West bebouwd is. Door de nieuwe woonwijk is een rustige en veilige fietsroute gepland, niet gelegen langs de toch drukke Wolgalaan. Het gedeelte Wolgalaan tussen Rotterdamhaven en de nieuwe rotonde is verboden voor fietsers. De bouwwerkzaamheden voor Kop West zorgen dat de Kanaaldijk een flinke periode niet voor fietsers bruikbaar is als doorgaande route en dat tijdelijk omgereden moet worden via Melkwegbrug en Sluisbrug.

Wethouder Mario Hegger doet laatste klusje aan rotonde. Foto: Piet Jonker

Wethouder Mario Hegger doet laatste klusje aan rotonde. Foto: Piet Jonker

Wethouder en projectleider openen rotonde. Foto: Piet Jonker

Wethouder en projectleider openen rotonde. Foto: Piet Jonker

 

 

 

 

 

 

 

 

Zit die put daar wel goed? foto: Piet Jonker

Zit die put daar wel goed?
foto: Piet Jonker

P1230733

Klus geklaard! foto: Piet Jonker

 

 

 

 

 

 

 

 

Borden eindelijk weg. Foto: Piet Jonker

Borden eindelijk weg. Foto: Piet Jonker

1 comments

  1. H n van Niekerk schreef:

    Het ziet er keurig uit , maar ook keurig gewerkt volgens Arno normen heb ik gezien . Daar word je als oud opzichter civiel techniek blij van. . Het is een dikke 9
    Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *