Vertraging werkzaamheden speelplekken Weidevenne

25/11/2021

In augustus 2021 ontvingen bewoners van Pleinbuurt/Voorbuurt een brief met de aankondiging van de aanleg van speelplekken, met daarbij de ontwerptekeningen. In september gebeurde hetzelfde bij bewoners van Rotterdamhaven. In deze brieven werd aangekondigd dat de werkzaamheden binnen drie tot vijfmaanden zouden zijn afgerond. Als gevolg van onder andere de langere levertijden van materialen gaat dit helaas niet lukken en starten de werkzaamheden later. De start van de werkzaamheden is nu, afhankelijk van de weersomstandigheden, door de aannemer ingepland op maandag 17 januari 2022.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden ongeveer twee weken in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden wordt geprobeerd overlast zoveel mogelijk te beperken, maar er zal altijd enige overlast van geluiden en machines zijn.

Heeft u vragen tijdens de werkzaamheden? Neem dan contact op met Jan Willem Visser, via telefoonnummer (0299) 452 452. Voor en na de werkzaamheden kunt u contact opnemen met Niels Konijn, via hetzelfde telefoonnummer of e-mail naar speelplekjes@purmerend.nl

Weidevenner.nl 18-02-2021.Er komen steeds meer woningen in Kop West gereed en daarmee groeit ook het aantal kinderen. Op meerdere plekken in de wijk zijn al speeltoestellen geplaatst, maar er komen er meer. In het definitieve inrichtingsplan Kop West is tussen de Voorbuurt en Pleinbuurt (bouwveld I en J) een locatie aangewezen als speelweide. Aan de Pleinbuurt wordt nog volop gebouwd en er wordt momenteel gewerkt aan de bestrating, Hier en daar is het nog een drassige bedoening, maar in het voorjaar komen ook hier een aantal speeltoestellen  Het gaat om een speelplek voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De opties waaruit zij kunnen kiezen, passen bij deze leeftijdscategorie. Wel is al duidelijk dat op deze speelplek geen voetbal- of basketbalveld gaat komen er ook geen groot klimtoestel geplaatst zal worden.’

Weidevenner.nl 04-09-2021.Op het binnenterrein van Rotterdamhaven zijn de speeltoestellen aan vervanging toe. Voor de nieuwe inrichting van de speelplek wordt zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en behoeften van kinderen en daarom mochten de kinderen aangeven wat zij het liefst willen doen op de nieuwe speelplek. Bewoners is  gevraagd samen met (klein)kinderen de speeltoestellen uit te kiezen. Daarna ging de gemeente aan de slag met een ontwerp voor de speelplek. Het ontwerp is nu klaar en aan de bewoners gepresenteerd. Het gaat om een speelplek voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar en er kon gekozen worden uit allerlei mogelijkheden, zoals schommelen, klimmen of glijden. De opties waaruit ze konden kiezen, passen bij deze leeftijdscategorie. Op basis van alle wensen en opmerkingen is een ontwerp gemaakt, waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met de verschillende wensen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *