Vervangen bestrating Sydneystraat

21/02/2024

De bestrating van de rijbaan van de Sydneystraat ligt los en wordt vervangen. De Sydneystraat wordt daarvoor afgesloten. Om de overlast te beperken, gaat de aannemer (J. Rutte BV) het werk in twee fasen uitvoeren. Op bijgaande tekening het werkgebied per fase. Tijdens de werkzaamheden blijven alle woningen bereikbaar voor voetgangers. De hulpdiensten houden dag en nacht toegang. Fase 1 duurt van 26 februari tot 11 maart en fase 2 duurt van 11 tot en met 12 maart.

Vanwege de hoogtebeperking kunnen grote voertuigen de Sydneystraat en achtergelegen parkeerplaats niet bereiken. Het advies is zoveel mogelijk gebruik te maken van een pick-up point in de buurt. Afval kan worden aangeboden zoals gebruikelijk. De aannemer zorgt ervoor dat de containers kunnen worden geleegd. Tijdens de werkzaamheden is de brug van en naar de Oasestraat afgesloten. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Winters weer en overlast
De planning van de aannemer is onder voorbehoud van het weer en kan daardoor enkele dagen afwijken. Een eventuele afwijking in de planning staat op de borden aangegeven. De aannemer probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken. Er wordt gewerkt met machines die enige geluidsoverlast kunnen geven.

Hoogteportaal
Om toegang te houden tot de privé parkeerplaatsen aan de Sydneystraat 49 t/m 165, komt er vanaf de Melbournestraat een doorsteek onder het gebouw Capitool III door. Deze doorsteek heeft een hoogtebeperking van 2,05 meter en is uitsluitend voor bewoners van Sydneystraat 49 t/m 165 (met toegang tot de slagboom). Om te voorkomen dat te hoge voertuigen onder het Capitool doorrijden wordt een hoogteportaal geplaatst. Het is niet mogelijk om tussen 7.00 en 16.00 uur het parkeerterrein achter de slagboom te verlaten. Er wordt begrip gevraagd om voor 7.00 uur uw auto te verplaatsen als u de auto die dag nodig heeft.

Borden
Het blauw omlijnde vak op de tekening is afgesloten tijdens de werkzaamheden. De parkeerplaatsen binnen het vak zijn tijdelijk ook niet bruikbaar. In deze fase is het rood omlijnde vak op de tekening afgesloten. De parkeerplaatsen binnen dat vak zijn dan tijdelijk niet bruikbaar. Dit wordt met borden aangegeven.

Voor vragen kunt u bellen naar omgevingsmanager Gilbert Zweedijk 0299 452 452 of mailen naar omgevingsmanagement@purmerend.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

1 comments

  1. Harry Kuenen schreef:

    De stenen in dit stuk straat liggen al los sinds de aanleg. Dit had toch opgelost kunnen worden door het invegen van zand!? Is een iets goedkopere oplossing dan het (m.i. onnodig) vervangen van alle stenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner