VHP presenteert: De ziekenhuizen in Purmerend

16/10/2021

Eerder presenteerde de Vereniging Historisch Purmerend een diavoorstelling over de ziekenhuizen in deze stad. De belangstelling was zo groot dat besloten is de presentatie te herhalen. Met film en foto’s laat Tineke Abercrombie-Schoorl de geschiedenis van de ziekenhuizen in Purmerend de revue passeren. De presentatie is op 20 oktober in het bekende Stamhuis aan Kerkstraat, vlak bij de plek waar ooit het eerste Gasthuis was gevestigd. Aanvang 20.00 uur, Toegang conform de RIVM richtlijnen, met mogelijk de QR-code check.

Er wordt ingegaan op de ontwikkeling van de ziekenzorg in Purmerend van Proveniers Gasthuis tot en met het Dijklander Ziekenhuis. Er komen plaatjes voorbij van waar de ziekenhuizen hebben gestaan en hoe de fusie tussen Stadsziekenhuis en Liduinaziekenhuis werd besproken. Verder hoe de samenvoeging tot stand kwam, hoe het ene is gesloopt en het andere is veranderd in woningen. Ook het overbrengen van patiënten naar het Streekziekenhuis en de verandering naar het huidige Dijklander Ziekenhuis zal de revue passeren.

Woensdag 20 oktober, 20.00 uur in het Stamhuis, Kerkstraat 11 (bij de Purmaryn). Leden van de VHP hebben gratis toegang en niet-leden betalen €3,50. Kijk voor meer informatie over lid worden van de vereniging en twee maal per jaar het VHP magazine te ontvangen op  www.vereninghistorischpurmerend.nl

Jongenszaal Liduina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *