Vier topsporters en team gehuldigd in Sportcafé De Beuk

10/02/2024

Wethouder Mario Hegger heeft zich goed voorbereid, want al snel geeft hij enthousiast uitleg over flag football, een aangepaste versie van American football. In plaats van een tackle proberen spelers een lint (flag) van de tegenstander af te trekken. Niet alle leden van het team zijn aanwezig wegens verblijf in buitenland en ziekte, één van hen krijgt onder luid applaus de sportpenning, oorkonde en bloemen aangeboden via een rechtstreekse telefoonverbinding.

Het flag footballteam Monkeys With Attitude is op 23 april 2023 Nederlands Kampioen geworden. Het team bestaat uit: Angelo Koopman, Bryan Bani, Chebio Tower. Daniël Dambrink, Deonte Ellis, Diego Breeschoten, Giel Oudejans, Huub Schuurman, Leroy Teunis, Marius Bremond, Vaquer, Reda Laamraoui, René de Bok, Timothy Druiventak, Wim Schuurman, Jermaine Abrahams, en Jamier Bazemore.

Alwin Out

Alwin Out
In oktober 2023 wordt Alwin wereldkampioen korfbal met het Nederlands team in Taiwan. Hij begint op zesjarige leeftijd met korfbal en doet dit nu al twintig jaar. Afgelopen jaar behaalt hij met het nationale team ook al goud tijdens de World Games in Birmingham Alabama. De volgende uitdaging is het Nationaal Kampioenschap met zijn vereniging KZ uit Koog aan de Zaan.

Ching Yi Tang

Ching Yi Tang
Zij behaalt zilver op NK Taekwondo stijl/techniek in de klasse 15-17 jaar individueel en is lid van Taekwondo Center Purmerend. In 2022 wordt ze al gehuldigd als Nederlands Kampioen en dit jaar moet zij haar titel verdedigen. Met maar 3/100e punt verschil, behaalt ze zilver. Daarnaast behaalt zij tijdens dezelfde NK  goud met haar vaste partner Thom Geerts in het onderdeel paren 15-17 jaar. Ching Yi is lid van de Nederlandse selectie en ontvangt in 2023 de aanmoedigingsprijs van de Sportraad.

Edwin van Beek


Edwin van Beek

Brons op NK Taekwondo stijl/techniek in de klasse 51-60 jaar individueel. Edwin begint in 1998 met Taekwondo en is sindsdien met alle facetten bezig geweest; zoals trainen, wedstrijden, schrijven voor het clubblad, lesgeven en coachen, eind- en hoofdredactie voor het bondsblad van Taekwondo Bond Nederland, hoofdtrainer van Taekwondo Center Purmerend, marketing en onderhouden netwerk media, Taekwondobond, gemeente en Spurd. Edwin organiseert stages en toernooien en zet beleid uit samen met het bestuur van de vereniging.  Daarnaast organiseert hij ook de Sportmarkt in het Makado samen met Spurd. Na een medische ingreep heeft hij het afgelopen jaar weer langzaamaan wedstrijden kunnen doen en heeft op drie regionale toernooien de eerste plaats behaald.

Dong Ly

Dong Ly

Brons op NK Taekwondo stijl/techniek in de klasse 41-50 jaar individueel. Hij is lid van Taekwondo Center Purmerend. Dong begint in 1993 en is vanaf het begin een natuurtalent. In 1997 wordt hij Europees Kampioen bij de junioren. Wegens werk en gezin stopt Dong tijdelijk, maar is een paar geleden opnieuw gestart. In 2023 doet hij mee met diverse toernooien met als afsluiting van het jaar; brons op het NK.

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner