Vissteiger bij Woonstate W.C.J. Passtoors in gebruik

18/09/2019

In april 2019 nam de bewonerscommissie Woonstate W.C.J. Passtoors, vertegenwoordigd door de heer De Wilde, contact op met de gemeente. Hij deed het verzoek om een vissteiger aan te leggen naast of bij de binnentuin van de Woonstate. De bewonerscommissie heeft  handtekeningen opgehaald om na te gaan of hiervoor voldoende draagvlak was en de betrokken bewoners ondersteunden het voorstel van de heer de Wilde. Naar aanleiding hiervan besloot de gemeente om een vissteiger aan te leggen.

De werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd en de steiger wordt vrijwel alle dagen gebruikt. Zeker voor mindervalide vissers die gebruik maken van een rolstoel is het een ideale plek, vlak bij huis. Jan, bewoner van de woonstate, is blij met de nieuwe visplek en gooit vanuit zijn rolstoel een hengeltje uit. Jan: “normaal vis ik in het Noordhollandsch kanaal, maar dit is ook een prima plek.” Volgens Jan zit er een variatie aan vissoorten, zoals karper, snoek(baars), voorn, blei en witvis, maar de meeste vissen die zich laten verschalken zijn voorns.

Prullenbak
Er worden regelmatig waterbewoners aan de haak geslagen, maar af en toe blijft de dobber wel eens hangen in het ronddrijvende vuil of de waterplanten vlakbij de steiger. Jan heeft er niet veel last van, want hij vist met een werphengel  en hij weet te vertellen dat de gemeente inmiddels heeft toegezegd de rommel aan te pakken. Ook voor vervuiling op en rond de steiger komt een oplossing in de vorm van een prullenbak die door de bewoners van Woonstate W.C.J. Passtoors wordt geadopteerd. Een klein puntje van kritiek heeft Jan nog wel,’de steiger is wat aan de smalle kant voor meerdere rolstoelen en/of medevissers’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *