Voedselbank op bezoek bij Deen Weidevenne

23/05/2013

Zaterdag 25 mei van 09.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers van Deen Weidevenne weer hun karretje extra vullen met spullen voor de voedselbank Purmerend. Bij de ingang ontvangen bewoners een flyer met daarop de producten die, na betaling bij de kassa, ingeleverd kunnen worden bij de vrijwilligers van de voedselbank.

Door de Stichting Voedselbank Nederland zijn criteria vastgesteld die algemeen geldend zijn voor alle voedselbanken. De pakketten zijn bedoeld als noodhulp voor mensen die voor kortere of langere tijd financieel echt niet rond kunnen komen. Ze zijn expliciet niet bedoeld als extraatje voor mensen die het niet breed hebben. Bij toekenning van voedselpakketten gaat de Voedselbank uit van het besteedbaar inkomen dat mensen maandelijks over houden voor voeding, kleding e.d. dus nadat vaste lasten zoals huur, gas/water/licht en   verzekeringen zijn betaald.

Pakketten

Bij deze actie in Weidevenne gaat het vooral om spullen die lang houdbaar zijn. Hiervan worden standaardpakketten samengesteld en afhankelijk van de gezinsgrootte worden deze aangevuld met extra artikelen. Een standaard voedselpakket bestaat uit diverse verpakte, houdbare producten, seizoensgroente, fruit en brood.

Iedere vrijdagmorgen zijn twaalf tot vijftien vrijwilligers actief om de pakketten in te pakken. De standaardpakketten worden dan nog aangevuld met de lokaal verkregen producten. De voedselbank Purmerend heeft één uitdeelpunt in het gebouw waar ook het centrale magazijn is; de van IJsendijkstraat 164A. Op vrijdagmiddag komen de cliënten hier hun pakket ophalen.

Dankzij de voedselbank worden momenteel 450 mensen geholpen, dus als u de wekelijkse boodschappen doet, denk dan aan hen, zij zullen u dankbaar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *