Voorjaarsnummer Historisch Purmerend verschenen

19/03/2020

Deze week krijgen de ruim 1800 leden van de VHP de voorjaarseditie van het magazine Historisch Purmerend in de bus. Een belangrijk thema in dit nummer is 75 jaar Vrijheid met onder meer een fraaie serie kleurenfoto’s van de bevrijdingsfeesten in 1945, artikelen over oorlogsburgemeester Kikkert, de belevenissen van een zeeman in oorlogstijd en de oorlogservaringen van een 13-jarig meisje uit Purmerend.  Daarnaast verhalen over de melkwinkels in Purmerend door de jaren heen, de geschiedenis en groei van de firma Groenhart die dit jaar honderd jaar bestaat en het marktkramenbedrijf van de firma Modder.

Andere onderwerpen in het magazine gaan over het Noordhollands Kanaal, de Peperstraat, een gedicht over de Purmerendse operazangeres Anna Kappel en de eeuwenoude veer over de Purmerringvaart. Wisselingen in het bestuur en nog andere zaken komen eveneens aan de orde.

Losse nummer zijn verkrijgbaar voor 5 euro, onder andere tijdens de inloopmiddag in het VHP-huis, Kanaaldijk 10, op de laatste zaterdag van de maand. Nog geen lid van de VHP, de grootste vereniging van Purmerend? Doen! Het lidmaatschap kost slechts 15 euro per jaar. Opgeven kan hier: https://www.vereniginghistorischpurmerend.nl/lidmaatschap/.

De inloopmiddag vindt vanwege het Coronavirus voorlopig niet plaats.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *