Vrijwilliger Arie benoemd tot erelid van De Speelkraam

02/04/2022

Zaterdag 2 april ging de poort van De Speelkraam weer open. Vanwege het jubileumjaar (tiende seizoen) startte de dag met een speciale VIP opening. Een aantal gezinnen mocht gratis komen spelen en werden op het terras getrakteerd op koffie, thee, limonade en gebak. De vrijwilligers hebben tijdens de gesloten periode niet stil gezeten, maar de speeltuin weer pico bello speelklaar gemaakt. Voor Arie, een van die vrijwilligers, werd het een wel heel speciale dag.

Meteen na binnenkomst namen de kinderen bezit van de speeltuin en werden alle speelattributen uitgeprobeerd. Na een rondje verkennen, werden alle begeleiders verzocht naar het terras te komen en kreeg Arie het verzoek bij de nieuwe overkapping te komen staan. Yvonne Moes, bestuurslid van de vereniging, maakte bekend dat Arie is benoemend tot erelid van de vereniging. Dat was nog niet alles, hij werd gevraagd aan een koord te trekken en ondanks dat het zonnetje scheen, zag Arie op dat moment de bui  al hangen. Op de nieuwe overkapping verscheen de naam: Arie Paviljoen.

Link als een deur
Arie is als bijna 88- jarige de oudste vrijwilliger en al vanaf het begin ‘in dienst’. Op zaterdag ging de speeltuin open en op zondag was Arie present. Alle reden voor de huldiging die hij niet zag aankomen. Arie had wel een klein vermoeden dat er iets ging gebeuren omdat ook echtgenote Greet meeging. Greet: “Ik vertelde hem dat het was vanwege ‘hoog bezoek’, want ja, hij is zo link als een deur en dan moet je wat bedenken.”  Arie had ’s ochtends nog onder de overkapping geveegd en het bordje onder een doek wel gezien, maar nooit aan zichzelf gedacht. Hij liet het gebeuren zichtbaar emotioneel over zich heengaan. “Ik ben nogal verlegen en blijf graag op de achtergrond, maar nu ben ik wel trots

Splintermannetje
Op de vraag of ze het vervelend vindt als Arie weer eens van huis is voor zijn vrijwilligerswerk antwoord Greet resoluut: “Nee zeker niet. We zijn al 65 jaar bij elkaar en we worden een dagje ouder, dan moet je een beetje voor elkaar zorgen. Hij doet nog alle dagen de boodschapjes en fietst ook nog.”  Arie ziet een vis- biljart- of kaartclub ook niet zitten. “We zijn al heel lang bezig met de jeugd en dit vind ik veel leuker. Zo was ik bijvoorbeeld dertig jaar lang voetbalscheidsrechter en via de bond kreeg ik veel mooie wedstrijden. Nu doe ik allerlei klusjes in de speeltuin, van schoonmaken tot splinters verwijderen.”

Goud waard
Op 19 juni wordt Arie 88 jaar en dat is een mooi moment om een stapje terug te doen, vindt hij: “Geen hele dagen meer, maar halve dagen en ’s middags de speeltuin afsluiten.” Arie kan nog niet echt afscheid nemen en daar zijn veel mensen toch ook een beetje blij mee, want zulke vrijwilligers zijn immers goud waard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *