Wandeling door Wheermolen voor 55-plussers 

18/02/2023

Dinsdagmiddag 21 februari is er voor 55-plussers een themawandeling door de wijk Wheermolen onder het motto ‘We knallen door’. Tijdens de gezellige wandeling leren de deelnemers dat deel van Purmerend beter kennen. Het is een route van ongeveer vijf kilometer en men loopt deze in ongeveer 1,5 uur. De wandeling zorgt voor gezonde beweging en voor ontmoetingen. Elke maand is er een themawandeling door een andere wijk of dorp van Purmerend / Beemster.

De themawandeling is bedoeld voor wie zelfstandig kan bewegen, dus zonder hulpmiddel. Tijdens de maandelijkse themawandelingen lopen de 55-plussers door een woonwijk of dorp van de gemeente. Gezelligheid, bewegen en ontmoeting met andere deelnemers in de groep zijn belangrijke verbindende onderdelen van de wandelingen.

Flesje water
De deelnemers verzamelen zich op dinsdag 21 februari tussen 13.15 uur en 13.30 uur bij de sportkantine van IJs en Inline-Skateclub Purmerend aan het Trimpad in Wheermolen. Spurd adviseert de deelnemers een flesje water mee te nemen voor de wandeling. De groep gaat 13.30 uur lopen en is rond 15.00 uur terug op het sportcomplex. Onderweg zijn er in de buitenlucht, als korte onderbreking van de wandeling, bij het thema passende beweegoefeningen. De gids en docent van Spurd laat de deelnemers daarbij klein spel- en oefenmateriaal gebruiken. Het thema van de wandeling in februari is ‘We knallen door’. 

Vertrekplaats

Aanmelden
Meedoen kost per persoon € 2,50, voor de start op locatie per pin of cash (bij voorkeur gepast) te betalen. Aanmelden kan tot en met de maandag 20 februari via info@spurd.nl of door maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur te bellen met 0299 418 100.

Tot de zomervakantie is er steeds de derde dinsdagmiddag van de maand een themawandeling. De dagen en wijken of dorp zijn: 21 maart Middenbeemster, 18 april Purmer-Zuid, 16 mei, Centrum en tot slot 20 juni Overwhere.

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

                                                          

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *