Wandelschoenen uit de kast voor Stadswandelingen

02/06/2021

De wandelschoenen kunnen aan. De Gildegidsen gaan vanaf zaterdag 5 juni weer op stap voor de bekende stadswandelingen door Purmerend. Het gaat voorlopig nog volgens de richtlijnen van het RIVM, afstand 1,5 meter en vier personen per gids. De wandelingen vinden plaats op zaterdag van 5 juni tot 25 september om 13.30 uur en duren circa anderhalf uur. Er zijn twee gidsen beschikbaar voor totaal acht personen. De start is altijd in de VVV- Museumwinkel aan de Peperstraat.

Het Gilde Purmerend biedt verschillende thema’s om gezellig wandelend onder leiding van een ervaren gids meer te weten te komen over de stad, bewoners en omgeving.

Architectuurwandelingen – 1e zaterdag van de maand.
Wandeling met het accent op de drie Purmerendse iconen van de architectuur: J.J.P.(Ko) Oud, Mart Stam en Jan Stuyt.

De drie Purmerendse iconen

Vestingwandelingen – 2e zaterdag van de maand
Rond 1574 werd Purmerend een vestingstad om zich te beschermen tijdens de 80 jarige oorlog tegen de Spanjaarden.. Wandeling langs de oude grachten en bolwerken met het accent op het N-H Kanaal en de watersnood van 1916. .

Historische stadswandelingen – 3e zaterdag van de maand
Deze wandelingen beginnen met een kort bezoek aan het museum. Gebruik van uw Museumjaarkaart is zeer welkom.

Bevrijdingswandelingen  – 4e zaterdag van de maand
Wandelingen langs oorlogsmonumenten en de plekken in de stad met een bijzondere rol in de oorlog.

Groepswandelingen (gaan het gehele jaar door):

Aanvragen kan per mail: wandelingen@purmerendsmuseum.nl of telefonisch via de VVV- Museumwinkel 0299-207022.Kinderen en jongeren tot 18 jaar mogen gratis mee. De kosten zijn voor een groep van 2-5 pers, €20,00, en van 6-15 pers. €40,00. Het thema van de wandeling wordt in overleg met de aanvrager bepaald.

Dick Blokker van ’t Gilde Purmerend

Helaas zijn de Fietstochten, Culinaire- en scholenwandelingen uitgesteld tot het moment dat de groepen weer uit minimaal tien personen mogen bestaan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *