Watergebeuren bij Vliegende Purmerender voorlopig afgesloten

16/05/2024

Na het aanmeren van de Vliegende Purmerender aan het Weidepad in Weidevenne en de festiviteiten bij de opening wordt de speelplek druk bezocht. Ouders, grootouders  oppassers, maar vooral de kinderen vermaken zich enthousiast bij de speeltoestellen. Vooral het speelschip trekt veel kleine piraten, maar ook het watergebeuren is een schot in de roos. Grotere kinderen nemen het spannende Kielhaalpad, waarbij in het water vallen slechts een nat pak oplevert, en de kleintjes vermaken zich met de waterpomp.

Mede door het veelvuldige gebruik van de waterpomp bij het watergebeuren spoelt een gedeelte van het zand weg en komt de modder naar boven. Voor kleine kinderen zou daardoor gevaar kunnen ontstaan en daarom heeft de gemeente de plek afgezet met hekken en linten. De gemeente gaat aanpassingen doen om het weer veilig te maken, maar hoelang dat gaat duren is niet bekend.

De andere speeltoestellen met als middelpunt het piratenschip kunnen verder gewoon gebruikt worden. Ouders en begeleiders wordt verzocht kleine kinderen in de gaten te houden, zodat ze niet in het modderige gedeelte komen. Het Kielhaalpad is wel toegankelijk.

 

 

 

 

 

 

 

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner