Website over Londenhaven in de lucht

27/01/2011

De gemeente Purmerend is in 1997 begonnen aan de bouw van het ambitieuze nieuwbouwgebied Weidevenne.  Inmiddels vormt deze wijk het thuis voor ruim 17.000 mensen. De realisatie van het project Londenhaven kan worden gezien als het sluitstuk van de ontwikkeling van het nieuwbouwgebied. De website www.londenhaven.nl is officieel in gebruik genomen. Op deze site is álle informatie te vinden over de woonhaven.Londenhaven verrijst op een bijzondere locatie, aan het begin van de Laan der Continenten, en vormt het gezicht van de hele wijk. De gemeente Purmerend zag het belang van deze plek in en schreef een competitie uit, die in juni 2009 werd gewonnen door Bouwcompagnie, de ontwikkelafdeling van Wooncompagnie. De Architekten Cie heeft de ambities van Bouwcompagnie vormgegeven. Het bureau tekent voor een karakteristiek en flexibel ontwerp.Londenhaven zal bestaan uit 98 appartementen, 38 huizen en een familiehuis of woon-werkhuis. Alle woningen zijn gesitueerd rondom een bijzondere, gezamenlijke binnentuin. Dit park van ongeveer 1 hectare is ontstaan door het parkeren, normaal gesproken gepland op het binnenterrein, bijna geheel te verplaatsen naar een ondergrondse parkeergarage.

Het concept bestaat uit appartementen en grondgebonden woningen. De appartementen zijn op maat te maken naar de wensen van verschillende doelgroepen en voorzien van een groot balkon of terras. De tweelaagse woningen kunnen ‘meegroeien’ met de gezinssituatie en zijn op termijn uitbreidbaar tot drielaagse huizen. De tuin van deze woningen loopt op een natuurlijke manier door in het ‘eigen park’. Naar verwachting start de bouw in het najaar van 2011. De huizen komen in verkoop in de lente van 2011. Leven in Londenhaven kan vanaf 2012. 

Op de speciaal in het leven geroepen website is alle informatie over het project te vinden. Van (de gedachte achter) het ontwerp, de ligging tot de verschillende huizen die er komen. Geïnteresseerden kunnen zich via de site ook inschrijven voor deze bijzondere woonhaven.

Bron: Wooncompagnie

 

1 comments

  1. Hewy Rappe schreef:

    De toekomstige bewoners van de Londenhaven hebben een forum: http://www.londenhavenforum.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *