Week tegen Eenzaamheid in Purmerend

28/09/2023

In de Week tegen Eenzaamheid, van 28 september t/m 4 oktober, vinden er door het hele land verschillende activiteiten plaats om mensen dichter bij elkaar te brengen. In Purmerend worden tijdens deze week verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Bij deze activiteiten staat ontmoeten centraal en is er aandacht voor nieuwe deelnemers. Iedereen is, ook buiten deze week, van harte welkom. In verschillende buurtcentra zijn mogelijkheden om gezamenlijk koffie of thee te drinken.

Bij deze koffieochtenden zijn er altijd gastheren of- vrouwen aanwezig die zorgen voor een warm welkom. Veel koffieochtenden zijn gratis, maar het kan ook zijn dat er een kleine bijdrage wordt gevraagd. De activiteiten worden gehouden in Buurtpunt Gors,  Bruin Café de Rusthoeve, Buurtpunt de Vaart, SWT Buurtcentrum Gildeplein, Tilburykamer, Wijkcentrum De Inval en Buurtcentrum Heel Europa. Iemand op bezoek te ontvangen kan ook.  WelzijnWonenPlus zorgt voor een match met een vrijwilliger. Aanmelden kan bij het servicepunt van WelzijnWonenPlus via 0299 426 364 of purmerend@welzijnwonenplus.nl. Deze actie loopt tot en met 4 oktober.

High tea
Op woensdag 4 oktober is er een gezamenlijke lunch in de kantine van Korfbalvereniging BEP. Hier wordt een eigen bijdrage van € 1 gevraagd. Op donderdag 5 oktober is er een high tea in het Horizon College. Hier wordt een eigen bijdrage van € 8,50 gevraagd. Aanmelden voor de lunch of high tea kan bij WelzijnWonenPlus via 0299 426 364.

Zelf op bezoek
In Purmerend zijn veel mogelijkheden om aan de slag te gaan voor de omgeving. Verschillende organisaties gaan graag in gesprek om te zien waar u een bezoek zou kunnen brengen. Een bezoek voor de gezelligheid, voor een buurtgenoot een portie extra koken of iemand ondersteunen om zelf weer actief deel te nemen aan de maatschappij. Voor meer informatie, neem contact op met het Vrijwilligerspunt via 0299 454 400 of direct met één van de deelnemende organisaties. 

De activiteiten tijdens de Week tegen de Eenzaamheid zijn georganiseerd door Clup Welzijn, WelzijnWonenPlus, Humanitas, Stichting Present, Spurd en Gemeente Purmerend.

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws in Weidevenne, Kop West, Centrum en Beemster, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *