Weekend van de Begraafplaats

25/05/2021

Dit jaar wordt er weer een ‘Weekend van de Begraafplaats’ georganiseerd.  Ook de Oude Begraafplaats aan de Nieuwstraat doet dit jaar weer mee op zaterdag 29 mei. Op deze dag is de poort geopend van 10:00 tot 16:00 om bezoekers te ontvangen, uiteraard met inachtneming van de dan geldende Corona maatregelen. De vrijwilligers van de Oude Begraafplaats zijn aanwezig en bezig met onderhoud en herstelwerkzaamheden. Er is helaas geen rondleiding, maar alle vragen zullen zij met liefde beantwoorden en er is een kraam met informatie en fotocollages. Het thema van dit jaar is, heel toepasselijk: ‘Vol Liefde’. 

Bezoekers van de Oude Begraafplaats omschrijven deze dodenakker vaak als een plek vol liefde. Een plaats waar zij hun overleden dierbaren vol liefde herdenken. Liefde is dan ook volop te vinden, zoals bijvoorbeeld op de teksten op grafstenen. Het is een plek waar mensen hun liefde voor hun dierbaren kenbaar en voelbaar maken, en nog lange tijd kunnen beleven. Maar ook een baken van troost, respect en eerbied. De Oude Begraafplaats is ook vol liefde voor de natuur. In het centrum van Purmerend is het een groene oase van rust, waar ruimte is voor stilte en herdenken.

Dit nationale evenement wordt georganiseerd door de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), stichting Terebinth en de Branche Vereniging Ondernemers Begraafplaatsbeheer (BVOB). Het bestuur van de Stichting Behoud en herstel Oude Begraafplaats Purmerend.  De vrijwilligers hopen u op zaterdag 29 mei te ontmoeten. 

Tijdens het Weekend van de Begraafplaats op zaterdag 29 mei is het boek De Mummie van Purmerend, geschreven door Alex Vallentgoed, verkrijgbaar en is het meteen ook een prima gelegenheid om het graf van de mummie te bezichtigen.

Voor meer informatie: www.oudebegraafplaatspurmerend.nl of mail: info@oudebegraafplaatspurmerend.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *