Weer een mijlpaal op weg naar de voltooiing van de Melkwegbrug

25/04/2012

Nog even en de bewoners van Weidevenne kunnen lopend of met de fiets over  de Melkwegbrug naar de stad. De gevaarlijke verbinding over de Sluisbrug zal dan eindelijk vermeden kunnen worden. Op 24 april ligt het draaideel van de brug klaar aan de Kanaaldijk om op 25 april geplaatst te worden.  ’s Morgens vroeg hijst een grote kraan het brugdeel naar haar bestemming en om 1 uur ’s middags wordt getest of alles op de goede plaats ligt. De brug wordt daarvoor handmatig dichtgedraaid onder het toeziend oog van de projectleider Arjan Jolink, wethouder Hans Krieger, medewerkers en een aantal fotografen.

Anderen mogen er niet bij in verband met de risico’s. Iedereen krijgt een helm op. Langzaam gaat de brug dicht en verdwijnt het uitzicht op de huizen aan het Tramplein. Als de brug dicht is, worden alle kieren tussen de draaidelen opgemeten en aangetrokken. De afstand tussen de wal en de brug wordt tot op de millimeter nauwkeurig opgemeten, om zo met vulstukken te komen tot een perfect sluitende brug. Straks zal de brug weer open gaan, maar nu kunnen de medewerkers van Volker Staal en Funderingen elkaar over de brug tegemoet lopen. Een mijlpaal. De grote dekschuit ligt voor de brug in het Noord-Hollands Kanaal, de hijskraan gaat naar beneden en de terugtocht naar Rotterdam kan beginnen.

Op 4 juni zal het boogdeel van de brug vanuit Rotterdam naar Purmerend worden gevaren en dan worden geplaatst.

Link naar Fotoalbum van P. Hilbers, een bewoner uit Weidevenne die ook aanwezig was en foto´s heeft gemaakt. Hij was zo vriendelijk om dit album te delen met de redactie. Onze dank hiervoor!

Kijk op het fotoalbum van de redactie wijkkrant Weidevenne voor alle foto´s vanaf het begin tot nu.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *