“Weide voor een Karweitje”

28/02/2012

Jeugd en Rotary Club Weidevenne zetten zich in voor het goede doel op zaterdag 24 maart

Onder het motto ‘Weidje voor een Karweitje’ gaan de leden van RC Purmerend-Weidevenne op zaterdag 24 maart 2012 zich inzetten voor een maatschappelijk doel en om geld te verdienen voor betere sanitaire voorzieningen op scholen in Suriname. De munteenheid ‘Weidje’ is een knipoog naar de wijk Weidevenne, waar het evenement zich gaat afspelen. Niettemin verwachten de leden klinkende munt, waarvan ze garanderen dat niets aan de strijkstok blijft hangen!

Maatschappelijk doel

Samen met scholieren, van Purmerendse Scholen Groep die een maatschappelijke stage moeten lopen, worden de nodige activiteiten in de wijk op touw gezet. Het programma duurt van 10.30 uur tot circa 15.00 uur. De Rotary leden begeleiden de jongeren en steken zelf ook de handen uit de mouwen. Zo wordt er in de gemeenschappelijke ruimte bij de woonzorgcomplexen met de ouderen spelletjes gedaan (o.a. sjoelen, schaken, dammen), basis les in computers gegeven (iPad, iPhone, internet), Wii-spelletjes en bingo gespeeld en worden er pannenkoeken gebakken. Al met al gaat het een gezellige ochtend worden. De ouderen die deelnemen kunnen vrijwillig een bijdrage doneren die volledig ten goede komt aan het goede doel in Suriname

Karweitjes doen voor bewoners van Weidevenne

Daarnaast kunnen voor bewoners van de wijk Weidevenne op verzoek karweitjes worden uitgevoerd

  • Wandelen met de ouderen
  • Boodschappen doen voor de ouderen
  • Grasmaaien
  • Statiegeldflessen inleveren
  • Bloembollen planten en bloembollen verkopen
  • Schoenen naar de schoenmaker brengen
  • Planten verpotten
  • Naar de stort rijden
  • Onkruid wieden
  • Tegels reinigen met hoge drukreiniger

Verder worden cupcakes, paaseitjes en bossen tulpen verkocht die de club gesponsord hebben gekregen. Voor EUR 10,- kan men de auto laten schoonmaken (van binnen en buiten).

Aanmelden voor de karweitjes kan op: karweitjes@gmail.com

Opbrengst voor sanitatieproject in Suriname

Het volledige ingezamelde geld wordt in Suriname gebruikt om goed functionerende toiletten te kunnen plaatsen op een openbare basisschool in de buurt van Paramaribo.

Rotary Club Weidevenne

Deze, vrij jonge, service club bestaat uit vrijwilligers uit het bedrijfsleven en overheid (allerlei bedrijfstakken) en zet zich belangeloos in voor lokale, nationale en internationale doelen. De club is onderdeel van Rotary International. Rotary heeft een fonds waarmee alle fondsen die geworven worden voor internationale doelen worden verdubbeld. De opbrengst van deze actie wordt dus internationaal gezien verdubbeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *