Weidevenne aan kop met inleveren vuurwerk en kerstbomen

20/01/2018

De jeugd heeft in Purmerend weer flink zijn best gedaan. Er is in totaal 18.000 kilo vuurwerk van de straten geruimd en er zijn ruim 3000 kerstbomen ingeleverd. Weidevenne spant de kroon met 6571 kilo vuurwerkafval en maar liefst 851 kerstbomen. De gemeentemannen waren in Weidevenne nog maar net klaar met installeren, toen de eerste vuurwerkrestanten al werden aangeboden. De eerste container was zo snel vol dat in allerijl een tweede (grotere) werd besteld. In de tussentijd werd alles opgestapeld. Het waren over het algemeen de verpakkingen van waaruit het vuurwerk was afgeschoten en door het zware gewicht leverde dat een aardig bedrag op.
Slimme jongeren
Ook bij het inleveren van de kerstbomen, met en zonder kluit en enkele zelfs zonder naalden, was het bijzonder druk. Vuurwerkafval en kerstbomen werden op allerlei manieren aangevoerd, lopend, op de fiets, met de skelter en winkelwagen. Slimme jongeren hadden ouders, opa’s, oma’s, of buren ingeschakeld om te helpen met vervoer. In veel personenauto’s zullen nog lang dennennaalden worden gevonden. Al met al was het weer een zeer geslaagde actie, zeker in Weidevenne. Schone straten, kerstbomen weer gebruikt voor opwekking warmte en voor de jeugd handje contantje een leuk zakcentje.

1 comments

  1. Marianne Brantenaar schreef:

    Bij mijn weten stonden hier ook de aflever-containers. Dus makkelijker bereikbaar, hoewel op een plek zonder doorgaand verkeer. Of stondener ook elders in de stad comtainers? Vanuit mijn raam zag ik ze vanaf fietspad Purmerland aankomem met -inderdaad- van alle soorten materialen. Erg leuk gezicht, die vele betrokken families….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *