Wereldwinkel reikt cheque uit aan stichting Beth Uriel

10/09/2019

Op zaterdag 7 septembertijdens de jubileumweek van het vijftigjarig bestaan van de Wereldwinkel Purmerend overhandigde Frances Heymans, vrijwilliger bij de Wereldwinkel, een symbolische cheque aan Els de Spinosa, bestuurslid van de Stichting Beth Uriel als blijk van waardering voor de inspanningen van de stichting. De Wereldwinkel in Purmerend, ooitbegonnen met een marktkraam,investeertmet de verkoop van fairtrade producten in een leefbare wereld voor iedereen.

Wereldwinkels maken zich al vijftig jaar sterk voor eerlijke handel. De makers van de cadeaus zijn arm en hebben dankzij fairtrade een ingang naar de westerse markt, betere arbeidsomstandigheden en een vast inkomen. De winkels worden voornamelijk gerund door vrijwilligers en de winst gaat naar projecten in ontwikkelingslanden die zich inzetten voor armoedebestrijding en/of onderwijs.

Op eigen benen
De wereldwinkel steunt zeven goede doelen. Een daarvan is Stichting Beth Uriel. Deze bereidt jonge mannen uit Zuid-Afrika met een kansarme achtergrond voor op een zelfstandig leven. Dat doen zij met een eigen koffiebar, koffiecaravan en kledinglijn. Dankzij de langetermijnzorg van Beth Uriel doen de mannen voldoende praktijkervaring op om daarna een baan te vinden en op eigen benen te staan.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Weidevenner